El Govern acorda destinar 1,8 milions d'euros a la convocatòria d'ajuts en sanitat vegetal per al 2015

query_builder   28 octubre 2014 15:02

event_note Nota de premsa

El Govern acorda destinar 1,8 milions d'euros a la convocatòria d'ajuts en sanitat vegetal per al 2015

  • Els ajuts s’adrecen a les Agrupacions de Defensa Forestal, que col·laboren amb l’Administració en les tasques de prevenció i lluita contra plagues i malalties
 
El Govern ha aprovat destinar 1,8 milions d’euros a la convocatòria d’ajuts en matèria de sanitat vegetal per al 2015. Es tracta d’ajuts que s’adrecen a les Agrupacions de Defensa Forestal, que col·laboren amb l’Administració de la Generalitat en tasques de prevenció, control i eradicació dels agents nocius que afecten els vegetals (plagues, malalties i males herbes).
 
El treball especialitzat en matèria de sanitat vegetal requereix una preparació elevada, amb personal tècnic altament qualificat, cosa que dificulta que cada explotació pugui gestionar directament aquestes tasques. A més, a banda de l’alta especialització, la situació constantment canviant dels organismes nocius que afecten els vegetals fa que sigui necessari un suport de personal tècnic en constant formació i actualització del coneixement, adaptat a la realitat dels conreus i a les condicions agroclimàtiques de cada zona. A banda, la gestió de la lluita contra algunes plagues sovint no es pot limitar a una explotació individual, sinó que requereix un plantejament col·lectiu i una visió conjunta de territori. En aquest sentit, des de l’inici han fet una tasca important en aquest camp les Agrupacions de Defensa Forestal.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined