S'inscriuen 51 propostes artístiques a la 4a edició de l'Espai A, el circuit d'arts escèniques amateurs

query_builder   28 octubre 2014 13:19

event_note Nota de premsa

S'inscriuen 51 propostes artístiques a la 4a edició de l'Espai A, el circuit d'arts escèniques amateurs

  • Entre totes les propostes inscrites, es farà una tria d’espectacles, que els ateneus podran programar entre febrer i abril de 2015
  • En aquesta quarta convocatòria, 18 ateneus han presentat la seva candidatura per acollir els espectacles
Espai A
Un total de 51 propostes artístiques s’han presentat a la quarta convocatòria  de l’Espai A, que s’ha tancat recentment. L’Espai A és el circuit d’arts escèniques amateurs, creat per dotar Catalunya d’una programació estable d’espectacles no professionals. Uneix els esforços de diversos agents culturals. El projecte està coordinat per la Federació d’Ateneus de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura a través de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. La iniciativa també compta amb la col·laboració del Moviment Coral Català, la Federació de grups amateurs de teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires.
 
Els 51 projectes artístics presentats a aquesta convocatòria de l’Espai A s’han inscrit en quatre disciplines: 10 de cant coral, 12 de dansa, 22 de teatre i 7 de música. Ara, una comissió de selecció, formada per experts de cadascuna de les matèries, triarà durant la primera quinzena de novembre els espectacles que formaran part de la nova temporada.
 
En el marc d’aquesta quarta convocatòria, 18 ateneus han proposat la seva candidatura per acollir els espectacles que finalment siguin seleccionats entre les propostes inscrites. El procés de selecció de projectes acabarà abans de final de novembre, quan els ateneus participants seleccionaran les propostes que volen exhibir i es farà la programació definitiva. Està previst que la nova temporada, que es desenvoluparà entre febrer i abril de 2015, es presenti a finals de gener.
 
Creat l’any 2011, l’Espai A vol posar a l’abast del públic produccions de qualitat dins els àmbits del teatre, cant, dansa i música, així com potenciar i impulsar la creació de nous públics, augmentar l’ús dels espais escènics dels ateneus i oferir nous canals per l’explotació de les produccions amateurs.
 
La temporada 2014 l'Espai A va seleccionar 20 espectacles d'entre 31 propostes rebudes. D'aquests 20 espectacles, 4 van ser concerts de bandes, 11 de cant coral, 9 d'esbarts i 17 de teatre. Els espectacles es van programar en 15 espais escènics d'arreu de Catalunya, que van programar un total de 54 actuacions.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined