El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha destacat el paper de les polítiques de prevenció en la inauguració de la XI Jornada de Promoció de la Salut i Qualitat de Vida per a persones amb VIH/SIDA, celebrada avui a Barcelona. Mateu ha destacat la importància de prevenir noves infeccions per VIH, de facilitar l’accés als millors serveis assistencials possibles i de continuar fomentant el treball conjunt de tots els agents implicats.
 
Mateu ha destacat la posada en marxa de dos processos planificadors: el pla pilot per a la detecció del VIH a través de la prova ràpida a l’atenció primària i la inclusió de les noves tecnologies en la promoció del preservatiu i la prevenció de les infeccions de transmissió sexual (ITS) en joves. Tots dos projectes, inclosos en el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP), són actuacions prioritàries durant el període 2014-2015.
 
Mateu també ha anunciat que ja està en marxa l’elaboració del Pla d’Acció enfront del VIH i les ITS 2014-2017 amb la participació, entre d’altres, d’entitats i de societats científiques.
 
La Jornada de Promoció de la Salut i Qualitat de Vida per a persones amb VIH/SIDA que organitza anualment el Projecte dels Noms-Hispanosida, ha esdevingut un punt de trobada per intercanviar experiències, difondre els avenços científics en matèria de VIH i promoure la cooperació entre la comunitat científica i les persones afectades.