La visita de la delegació de Moldàvia forma part del projecte europeu d’agermanament sobre donació i trasplantament en el qual col·labora l’Organització Catalana de Transplantaments (OCATT)
Visita de la delegació de Moldàvia
 
El conseller de Salut ha rebut aquest matí al Parlament de Catalunya a la delegació de Moldàvia. La visita forma part del projecte d’agermanament (twinning) en el qual participen Catalunya i França. La delegació està formada pel viceministre de Sanitat de Moldàvia, Mihail Ciocanu, el director de l’Agència de Trasplantaments, Igor Codreanu, i tres persones del seu equip. A la recepció també hi ha assistit el director de l’OCATT i responsable del projecte, Jaume Tort.
 
Aquest projecte de twinning va començar el desembre del 2013 i té prevista una duració de dos anys. Els objectius són ajudar a les autoritats de la República de Moldàvia a adoptar la legislació europea dins del seu sistema de donació i transplantament d’òrgans, teixits i cèl·lules, i alhora implantar el model català, que ha demostrat ser un model d’èxit. Per aconseguir els objectius s’estan desenvolupant tres línees d’acció: legislativa, de formació dels professionals i de sensibilització de la població de la República de Moldàvia.
 
Al llarg d’aquesta setmana tindran l’oportunitat de conèixer com funciona l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO), el Banc de Sang i Teixits (BST) i el Departament de Salut. També visitaran dos hospitals amb programes de donació i transplantament d’òrgans, teixits i cèl·lules.