El Govern ratifica el pla marc de sanejament financer del sistema de transport públic

query_builder   1 abril 2014 12:08

event_note Nota de premsa

El Govern ratifica el pla marc de sanejament financer del sistema de transport públic

 
  • L’objectiu d’aquest programa és garantir el finançament del transport públic gestionat per l’ATM de l’àrea de Barcelona, estimular-ne l’ús amb un nou model tarifari i sanejar el deute acumulat de 546 milions d’euros
 
El Govern ha aprovat ratificar l’acord del Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) del passat 6 de març passat, pel qual es va aprovar el Pla marc del Programa de sanejament financer del sistema de transport públic i de refinançament del deute.
 
L’objectiu d’aquest programa de sanejament és garantir el finançament del transport públic gestionat per l’ATM de l’àrea de Barcelona, estimular-ne l’ús amb un nou model tarifari i sanejar el deute acumulat de 546 milions d’euros.
 
Aquesta situació de deute és fruit de l’actual conjuntura econòmica, que ha provocat una reducció de la demanda en els darrers anys, i de l’aposta de les administracions pels títols socials altament bonificats.
 
A aquests factors s’hi afegeix la disminució de l’aportació de l’Administració General de l’Estat al sistema de transport públic de l’àrea de Barcelona, que ha passat de 150 milions d’euros l’any 2010 a 94 milions d’euros l’any 2013.

 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined