Brusc canvi de temps després d'un Tot Sants suau

query_builder   31 octubre 2014 11:06

event_note Nota de premsa

Brusc canvi de temps després d'un Tot Sants suau

 

  • El cap de setmana de Tot Sants es presenta amb temperatures suaus i amb poca activitat meteorològica. Entre dilluns i dimecres, però, es preveu un canvi meteorològic que portarà fred, vent fort i precipitacions que al Pirineu seran en forma de neu.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el dia de Tot Sants es preveu amb temperatura semblant a la de dies enrere, és a dir, força alta per l’època de l’any, especialment la diürna. Es preveuen màximes entre els 19 i 24 ºC al Pirineu, Prepirineu i la depressió Central, i entre els 22 i 27 ºC a la resta de Catalunya, si bé seran puntualment més baixes a la plana de Lleida a causa de la boira. A la resta dominarà l’ambient assolellat, amb poca nuvolositat. Diumenge el dia serà assolellat en general, tot i que es formaran boires al matí a l’interior i alguns núvols baixos al litoral. Al final de la jornada començarà a augmentar la nuvolositat per l'oest i la temperatura no patirà grans canvis.
 
A partir de dilluns es preveu l’arribada d’una pertorbació procedent de l’Atlàntic que afectarà de ple a Catalunya sobretot entre dimarts i dimecres. La predicció indica una forta baixada de la temperatura, d’entre 5 i 10 ºC a tot el país, i s’assoliran els valors més baixos de la present tardor, per sota de la mitjana climàtica. A banda, hi haurà precipitacions localment abundants que podran afectar qualsevol punt de Catalunya. Seran en forma de neu al Pirineu per sobre dels 1000 metres al seu vessant nord i per sobre dels 1500 a la resta de la serralada, aproximadament. A banda, el vent del nord i oest s’enfortirà, especialment dimecres, i donarà lloc a una notable alteració marítima a la Costa Brava.
 
Els mapes de mitjà termini indiquen una millora meteorològica a partir de dijous a causa de l’allunyament de la depressió, així com una lleugera recuperació de la temperatura.
 
 
31 d’octubre de 2014

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 112

undefined
undefined
undefined
undefined