La prova ciclista se celebra el matí de diumenge 2 de novembre i transcorre per un tram de 41 km entre Barcelona i Sitges
 
L’SCT demana que s’adeqüi la mobilitat als horaris del pas d’aquesta prova esportiva
 
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra estableixen un dispositiu especial de trànsit el pròxim 2 de novembre amb motiu del pas de la 20a edició de la Pedalada Barcelona-Sitges. Enguany s’estima que aquesta prova esportiva aplegarà uns 4.000 participants i es  desenvoluparà al llarg de 41 km de recorregut, amb uns 100 metres de desnivell, afectant els municipis de Barcelona, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels i Sitges (veure l’Annex del final de tot amb el recorregut de la prova). La sortida tindrà lloc cap a les 10.00 h del matí a l’Avinguda Reina Maria Cristina de Barcelona i l’arribada serà cap a les 12 h al municipi de Sitges. La finalització de la prova està prevista cap a les 13.00 h.
 
A través del dispositiu, s’adoptaran un seguit de mesures de regulació i ordenació del trànsit amb l’objectiu de minimitzar les possibles afectacions en la mobilitat i també per garantir el bon desenvolupament de l’esdeveniment esportiu i la seguretat dels participants, espectadors i usuaris de la xarxa viària:  
 
 
Mesures d’ordenació i regulació de trànsit  
 
L’SCT, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, establirà unes mesures d’ordenació i regulació del trànsit:
 
MESURES ESPECIALS DE CIRCULACIÓ, ORDENACIÓ I REGULACIÓ DE TRÀNSIT AMB MOTIU DEL PAS DE LA 20a PEDALADA BARCELONA-SITGES
 

VIES

 
TRAM DE RECORREGUT
HORA DISPOSICIÓ MESURES
C-31 (Sortida Canal Olímpic)
Els vehicles que circulin per la C-31 en sentit sud no podran circular pel tram comprès entre els punts quilomètrics 182 i 181,2 d’aquesta via perquè estarà ocupat pels participants de la prova, i es desviaran per la sortida de l’Avinguda del Canal Olímpic.
 
Aquesta mesura es complementarà amb un abalisament al punt quilomètric 181,2 per tal d’indicar als participants de la prova el punt de sortida de la C-31 i la seva reincorporació a la calçada lateral (carrer Terol).
 
 
 
 
 
10.30
C-32 (Sortida 42 Sud Enllaç amb C-246)
Mentre passi el comboi de participants per la rotonda de Port Ginesta cap a les Costes del Garraf, i fins el pas del darrer participant, es retindrà la circulació que des de l’autopista C-32, al punt quilomètric 42,250, pretengui accedir a les costes i/o Port Ginesta.
 
Els conductors que ho desitgin podran tornar a incorporar-se a l’autopista C-32 en sentit Sitges que serà gratuïta mitjançant la recollida d’un tiquet en un punt degudament senyalitzat. La resta de conductors tindran l’opció de fer un canvi de sentit a la rotonda de Port Ginesta, on es realitzarà un conejat per tal que els vehicles puguin fer la rotonda en sentit invers a l’habitual i reincorporar-se en sentit Barcelona.
 
La mesura es complementarà amb un panell de missatgeria variable mòbil amb missatges alterns indicant: CARRIL ESQUERRE C-32 SITGES PEATGE GRATUÏT AMB TIQUET i CARRIL DRET TOTES DIRECCIONS.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10.30
C-31 (Sitges-Rotonda Port Aigua dolç)
Es restringirà al trànsit la circulació per la carretera C-31, sentit Barcelona, des de la rotonda del punt quilomètric 164 de la carretera C-31 que dóna accés al Port d’ Aiguadolç. Els conductors que ho desitgin podran tornar a Barcelona per l’autopista C-32 que serà gratuïta mitjançant la recollida d’un tiquet en un punt degudament senyalitzat.
 
La mesura es complementarà amb un panell de missatgeria variable mòbil amb el missatge següent: C-32 BARCELONA PEATGE GRATUÏT AMB TIQUET.
 
 
 
 
10.30
C-32 (Sortida 44 Sortida Castelldefels)
Per tal d’evitar l’accés dels vehicles al recorregut dels participants de la prova, es tancarà la sortida cap a Castelldefels des del ramal de la sortida 44 de la C-32 en sentit nord. Els vehicles que agafin la sortida 44 de la C-32 en sentit nord, no podran agafar el ramal dret cap a Castelldefels i només podran continuar per la C-31en sentit Barcelona.
 
 
 
10.30
C-31 (Sortida Merca flor)
Per tal d’evitar l’accés dels vehicles al recorregut dels participants de la prova, es tancarà la sortida del punt quilomètric 190 (Mercaflor i B-204) de la C-31 en sentit sud. Els vehicles que circulin per la C-31 en sentit sud no podran agafar la sortida de Mercaflor, al punt quilomètric 190.
 
 
10.15

 

Convé destacar que el Servei Català de Trànsit està informant amb suficient antelació d’aquestes restriccions a través dels panells de missatgeria variable disposats a les vies de les zones afectades per aquestes mesures especials. En concret, a l’A-2, la C-31 i la C-32.

 
Dispositiu de trànsit dels Mossos d’Esquadra
 
La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, en concret l’Àrea Regional de Trànsit Metropolitana Sud, activarà un total de 27 efectius. Aquests vetllaran per garantir la seguretat i la mobilitat durant el desenvolupament de la cursa, tant dels propis participants com de la resta d’usuaris de la xarxa viària catalana.
 
 
Informació i consells de cara als usuaris
 
Els usuaris que circulin pel tram afectat per la prova esportiva han de seguir en tot moment les indicacions dels agents dels Mossos d’Esquadra operatius i del personal autoritzat de la prova esportiva.
 
D’altra banda les afectacions viàries de la 20a Pedalada Barcelona-Sitges es poden consultar a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, el web transit.gencat.cat i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.
 
També es pot obtenir informació sobre aquesta prova esportiva a: http://cicloturismecat.wordpress.com/esdeveniments/pedaladabarcelona-sitges2014/
 
 
(S'ADJUNTA LA NOTA EN PDF, LA QUAL INCLOU L'ANNEX AMB EL RECORREGUT I ELS HORARIS DE LA 20A PEDALADA BARCELONA-SITGES)
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Dispositiu especial amb motiu de la 20a Pedalada Barcelona-Sitges

Nota en pdf. Dispositiu especial amb motiu de la 20a Pedalada Barcelona-Sitges
PDF | 139