El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va publicar, el passat dijous, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el Decret de presentació de determinades begudes en ampolla de vidre i dispositiu de tancament tipus vi escumós.
 
Aquest Decret dóna resposta a la voluntat del sector d’adaptar la presentació de determinades begudes en ampolla de vidre i dispositiu de tancament tipus vi escumós i així poder satisfer l’increment de demanda de begudes amb poca graduació alcohòlica.
 
En els països centreeuropeus i nòrdics comercialitzen amb gran èxit les begudes de vi ecològic i darrerament les begudes de vi amb baixa graduació. També és un fet que són els més grans consumidors europeus (litres per càpita) de vins amb carbònic, és a dir, vins escumosos o d’agulla. Molts d’aquests vins escumosos i begudes escumoses són envasats en aquests països (Alemanya, Bèlgica, Holanda, Àustria, etcètera) fent servir com a vi base, vins del sud de Europa, entre ells, vins catalans a doll. A partir d’ara tot el procés, incloent l’envasat i l’exportació, es podrà fer a Catalunya i s’obtindrà, així, un valor afegit més alt.
 
Per a ser competitius amb les begudes escumoses i garantir la seguretat dels embotelladors i dels consumidors és condició imprescindible fer servir les ampolles tradicionals, del tipus “vi escumós”, així com els taps o tancaments adients, per a aguantar la pressió interna que produeix el gas carbònic contingut dins de l’envàs.
 
Així, l’objecte de l’esmentat Decret és determinar les condicions per a comercialitzar o exportar en ampolla de vidre del tipus vi escumós, tancada mitjançant els dispositius regulats en el Reglament (CE) núm. 607/2009 de la Comissió, de 14 de juliol de 2009. El Decret estableix les condicions d’etiquetatge, publicitat, i el règim sancionador.


 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.