Protecció Civil de la Generalitat: cap incidència destacable tot i les pluges generalitzades d'aquest matí

query_builder   4 novembre 2014 10:26

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: cap incidència destacable tot i les pluges generalitzades d'aquest matí

 
  •  Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del Pla INUNCAT davant la previsió que les pluges continuïn al llarg del dia d’avui
  • El telèfon d’emergències ha atès 86 trucades relacionades amb les pluges entre les 6 i les 10 del matí, la majoria fetes des del Barcelonès i des del Baix Llobregat
 
 
 
Tot i les pluges constants i generalitzades a tot el país, no s’ha produït cap incidència greu. Protecció Civil de la Generalitat manté en Prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que continuïn les pluges generalitzades al llarg del dia.
 
El telèfon d’emergències 112 ha atès 86 trucades per petites incidències (inundació de baixos, patis interiors i terrats, branques caigudes, etc.) sense conseqüències greus entre les 6 i les 10 hores d’aquest matí. La majoria d’aquestes trucades (45, un 73%) s’han fet des del Baix Llobregat (24 trucades des de Martorell i 13 des d’Abrera). En total, des d’ahir al matí, el TF 112 ha atès 259 trucades per pluges, la majoria des del Barcelonès i des del Baix Llobregat.
 
Els Bombers de la Generalitat han fet 9 serveis des de les 6 fins al es 9.30 hores. Bombers de Barcelona han fet dos sortides aquest matí pel temporal.
 
L’SMC ha informat que des d’aquesta passada mitjanit s’han registrat acumulacions destacables (l/m2) a la Granada (31,2 l/m2), Lladurs (24,2), Oliana (24,6), Sant Martí Sarroca (23,8), Sant Llorenç Savall (23,9), Pont de Suert (23,1), Vendrell (23), Cervera (21,5), Santa Coloma Queralt (23) i Tremp (22,1).
 
L’SMC preveu que les pluges generalitzades continuïn al llarg del dia, avançant d’oest a est. Es podrà arribar a superar el llindar d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en 30 minuts. Les precipitacions aniran localment acompanyades de tempesta. Al llarg del dia les quantitats acumulades seran localment importants (més de 50 l/m2 en 24 hores).  Les zones de major risc són litoral i prelitoral per l’acumulació de l’aigua recollida a les capçaleres, reforçat pel fenomen de mala mar.
 
El Centre de Control de Barcelona Centre de l’Aigua BCASA ha posat aquest matí en Alerta el pla d’emergència del Parc Fluvial del Besòs de forma preventiva.
 
 
Davant la situació meteorològica adversa amb pluja intensa, es demana a la ciutadania extremar la prudència i evitar deixar vehicles a rieres o zones inundables i no intentar creuar-les excepte per punts habilitats elevats. Netejar els embornals i desaigües de fulles i brutícia evitarà que patim inundacions de baixos, terrats i patis interiors.
 
El Servei Català de Trànsit informa que ens aquests moments es continuen registrant trams de congestió elevada a diverses vies de l’àrea metropolitana de Barcelona, una situació viària que la pluja ha agreujat (http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm).
 
L’SCT recomana als usuaris que circulin amb aquesta inclemència meteorològica que segueixen aquests consells per tal d’evitar accidents: 
  • Reduir la velocitat atès que l’aigua a l’asfalt i la reducció de la visibilitat augmenten el risc de perdre el control del vehicle
  • Augmentar la distància de seguretat per tenir més espai de frenada.
  • En cas de patir hidroplanatge: no s'ha de frenar ni accelerar
  • Frenar i maniobrar amb suavitat per no bloquejar les rodes
  • En cas d'haver de travessar un bassal gran: circular amb primera, lentament i un cop passat comprovar l'eficàcia dels frens.
 
Podeu seguir els consells de Protecció Civil i les incidències al twitter @emergenciescat
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined