El conseller Pelegrí inaugurant les Jornades de Productes Fitosanitaris de l'IQS
El conseller Pelegrí inaugurant les Jornades de Productes Fitosanitaris de l'IQS
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat les Jornades de Productes Fitosanitaris que acollirà entre avui i demà l'Institut Químic de Sarrià (IQS), i que són punt de trobada de persones i institucions relacionades amb la Sanitat i Producció Vegetal.  Aquestes Jornades tenen com a objectiu intercanviar experiències i coneixements per afavorir el desenvolupament d'una agricultura moderna, rendible i respectuosa amb el medi ambient.
 
En el seu discurs el conseller ha començat reconeixent “el prestigi tant de les Jornades com de qui les organitza i qui les empara: l'Institut Químic de Sarrià. Desitjo felicitar aquesta institució i el Comitè Organitzador d'aquestes Jornades pel rotund èxit que tenen, que en el present any compleixen la 36a edició”.
 
Pelegrí ha explicat que “la producció agrària i en particular la protecció vegetal han evolucionat enormement en els últims decennis, gràcies sobretot al desenvolupament tecnològic. Aquesta evolució, en la qual estem immersos i que no ha fet més que començar, té els reptes d'oferir aliments segurs i de qualitat respectant l'entorn i la rendibilitat dels productors. Els productes fitosanitaris són una eina que facilita aquesta evolució positiva de l'agricultura. Aquestes Jornades de Productes Fitosanitaris de l'IQS contribueixen a divulgar els coneixements, avenços tecnològics, experiències i investigacions a tots els sectors i col·lectius relacionats amb la seva producció, comercialització i utilització.”
 
Un clar exemple d’aquesta evolució, ha dit el titular d’Agricultura, és “l’aposta de la sanitat vegetal per la Gestió integrada de plagues, considerant que és el sistema de control de plagues més sostenible. Després de més de 30 anys treballant a Catalunya en aquesta direcció, tant des dels serveis oficials, com des de l'IRTA, les universitats o les agrupacions de defensa vegetal, la normativa europea ha fet obligatori seguir els seus principis a partir d'aquest any 2014.”
 
Finalment, Pelegrí ha dit que “aquest fet reforçarà la nostra agricultura,  col·locant-la al màxim nivell de competitivitat. I això ha estat possible gràcies a l'esforç de nombroses persones i institucions que li han donat suport des d'un principi. Com ho va ser en el seu moment el fet que a Catalunya, ja des de principis dels anys 90, es va regular la producció integrada, que posteriorment es va estendre a la resta de comunitats autònomes”.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.