Boi Ruiz defensa les tecnologies com a element estratègic en el sector sanitari

query_builder   5 novembre 2014 22:23

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz defensa les tecnologies com a element estratègic en el sector sanitari

  • El conseller de Salut destaca el rol de la tecnologia sanitària com a “element estratègic” en la modernització del Sistema Nacional de Salut (SNS) per millorar l’atenció centrada en les persones i la qualitat de vida de la població
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha destacat avui el rol de la tecnologia sanitària com a “element estratègic” en la modernització del Sistema Nacional de Salut (SNS) per millorar l’atenció centrada en les persones i la qualitat de vida de la població, en una trobada sectorial organitzada per la Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin) i ESADE a Madrid.
 
En aquest sentit, Ruiz ha reclamat noves polítiques i fórmules de col·laboració per incorporar tecnologia i equipaments innovadors al sistema sanitari, i així substituir els elements obsolets. La incorporació de la tecnologia en el sistema sanitari públic contribueix a la millora de les prestacions sanitàries i al compliment dels objectius definits en el Pla de salut 2011-2015.
 
Ruiz ha posat especial èmfasi en la responsabilitat i compromís dels polítics, de retre comptes de les accions i decisions preses vers les polítiques sanitàries, per tal de respondre als criteris de transparència.
 
En aquest sentit el conseller ha subratllat que “l’instrument actual de contractes de l’Estat per l’administració no respon a les necessitats i procediments respecte a la provisió dels serveis públics”.
 
Al seu discurs, Ruiz ha assegurat que els actuals instruments de la gestió pública ja no serveixen pels projectes de partenariat. Ara destaquen iniciatives com la compra pública innovadores i els contractes de risc compartit, entre d’altres. El conseller també ha fet una petició a la indústria perquè s’impliquin activament en la transformació dels procediments administratius.
 
El repte de l’atenció a la cronicitat
 
Segons les projeccions demogràfiques de l’Institut d’Estadística de Catalunya, el 2040 uns dos milions i mig de catalans tindran més de 65 anys. Aquesta taxa d’envelliment, juntament amb l’increment de les malalties cròniques, requereix un envelliment més saludable mitjançant la gestió dels factors de risc, on el paper de la tecnologia és fonamental.
 
El conseller ha destacat que el sistema sanitari públic català està preparat per abordar patologies, però cal impulsar un model més proactiu davant de les noves malalties. Segons ha dit, les tecnologies hi juguen un paper fonamental.
 
El conseller de Salut ha estat l’únic conseller de tot l’Estat espanyol que ha assistit en aquest acte, amb el reconeixement explícit per part dels organitzadors.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined