El Departament de Cultura, l'Institut del Teatre i la Fundació i2Cat presenten el taller 'Cocreation, distributed performances and alternative content for the big screen'

query_builder   7 novembre 2014 11:09

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura, l'Institut del Teatre i la Fundació i2Cat presenten el taller 'Cocreation, distributed performances and alternative content for the big screen'

  • L’esdeveniment tindrà lloc a l’Institut del Teatre del 10 al 11 de novembre
  • El taller s’emmarca dins el projecte Europeu SPECIFI
El Departament de Cultura, juntament amb l’Institut del Teatre i la Fundació i2Cat, organitzen el proper 10 i 11 de novembre el taller Cocreation, distributed performances and alternative content for the big screen.
 
És la primera vegada que en el nostre país es posen en comú experiències que s’estan portant a terme en aquest sector emergent que barreja l’emissió en directe d’òperes, ballet i teatre als cinemes i on el públic està simultàniament a diferents escenaris.
 
La progressiva adopció d’entorns tecnològics en les arts performatives i l’ampliació de l’ample de banda han fet emergir noves formes d’expressió creativa i espais per a l’experimentació, així com nous sectors de mercats per a pantalles de cinema i espais culturals, amb la distribució de continguts en alta definició.
 
Aquest taller vol posar en comú i presenta eines i experiències de diferents institucions culturals i acadèmiques d’Europa i fa prospectiva de l’evolució dels entorns creatius distribuïts i de la difusió cultural. El programa s’ha elaborat pensant en els artistes i tècnics interessats en la cocreació, i pot ser d’interès per docents i programadors d’equipaments culturals.
 
El taller s’emmarca dins el projecte europeu SPECIFI que és l’acrònim d’Smart Platforms Enabling the Creative Industries for the Future Internet, pressupostat amb un total de 5,7 milions d’euros i que es desenvoluparà fins al juny de 2015. Aquest projecte pretén crear una Anella Creativa Europea de Ciutats i Regions intel·ligents que faciliti la personalització, lliurament i compartició de serveis innovadors en l’àmbit de les indústries creatives co-dissenyats amb els usuaris, a nivell local, regional i Europeu. L’Anella Creativa proveirà d’aquests serveis a través de fibra òptica i d’infraestructures sense fils.
 
La inscripció és gratuïta i les places són limitades. Podeu consultar el programa a:
           
undefined
undefined
undefined
undefined