El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna enèrgicament l’homicidi d’una dona a Barcelona presumptament a mans de la seva exparella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
En nom del Govern, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha reiterat el compromís de continuar treballant per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció, el ple suport i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i el seu entorn.
 
Montse Gatell ha subratllat la importància de donar a conèixer que “l’única causa de la violència masclista són les desigualtats existents pel fet d’haver nascut home o dona. Els valors associats a la feminitat encara són considerats inferiors als masculins. És en la definició de certes característiques associades injustificadament a un o altre sexe on radica l’arrel de la discriminació i les desigualtats entre homes i dones”.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha continuat explicant que “vivim en una societat on molta gent pensa que homes i dones tenim els mateixos drets i llibertats i això produeix una dificultat afegida per actuar-hi en contra. Hem aconseguit una igualtat en el marc legal, però això no ens atorga una igualtat efectiva. Les desigualtats continuen, són profundes, i estructurals, i, entre moltes altres conseqüències, segueixen privant de la seva vida, els seus drets i la seva llibertat a massa dones”.
 
Gatell ha demanat que les dones que es trobin en situacions de violència masclista, així com a les persones del seu entorn, truquin al primer recurs d’assessorament que és el telèfon 900 900 120 o s’adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.