El Departament de Benestar Social i Família ha organitzat aquesta tarda de 18h a 20h una visita oberta per presentar la rehabilitació del Casal Cívic la Mina als veïns del barri. Amb una inversió de 175.171€, les actuacions fetes en els darrers dos anys han servit per a millorar l’accessibilitat i la seguretat i dignificar els espais per a activitats.
 
Les inversions han permès instal·lar un elevador per a persones amb discapacitat, canviar la tanca perimetral de tot el recinte, pintar el Casal, renovar alguns sanitaris, pavimentar amb sauló el pati i renovar la il·luminació exterior per a facilitar la realització de més activitats a l’aire lliure.
 
Aquest equipament cívic gestionat per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària acull activitats pròpies de la Generalitat de Catalunya i també de 7 entitats: Calaix de Cultura, Fundació Surt, Associació Joia, Òptima, Grup de Dones Iris La Mina, Casal Infantil la Mina i Casal dels Infants. Quatre d’aquestes associacions estan vinculades al Consorci del barri de la Mina del qual també forma part el Departament de Benestar Social i Família.
 
L’equipament presta servei de dilluns a divendres de 9h a 20.30h i compta amb un programa d’activitats adreçat tant a infants com a adults. Entre d’altres, es fan activitats de lleure per a nens i nenes, suport a l’escolarització, balls de saló, pintura, tallers de manualitats o itineraris d’inserció laboral per a dones, joves i persones amb malaltia mental. El Casal compta amb 1.250 usuaris cada any.
 
Ubicat en una parcel·la de 3.900m2, l’edifici compta amb 1.587m2 distribuïts en tres plantes. Disposa de consergeria, magatzem, sala de jocs, sala de lectura, aula de dibuix i pintura, sala de manualitats, 4 aules taller, sala de jugar i llegir i 6 despatxos.
 
El Casal Cívic de la Mina forma part de la xarxa d’equipaments cívics de la Generalitat, gestionada per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària. Present a 68 municipis d’arreu del país, la xarxa està formada per casals cívics, casals de gent gran, hotels d’entitats, cases de mar i també les Oficines de Benestar Social i Família.
 
Els equipaments cívics són espais públics, oberts a tothom, amb unes característiques estructurals i funcionals definides, per a la dinamització sociocultural i l’acció comunitària. Aquests equipaments tenen la funció de facilitar a una localitat, barri o comunitat els elements necessaris per assegurar el foment del civisme i la participació.