El director general de Pesca participant al 19ª reunió de l'ICCAT
El director general de Pesca participant al 19ª reunió de l'ICCAT
El director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta,  acompanyat del el Secretari de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Mario Vizcarro, així com altres representants del sector pesquer català, han assistit a la 19ª trobada de la Comissió Internacional per a la conservació de la tonyina de l'Atlàntic (ICCAT), que ha tingut lloc del 10 a 17 de novembre a Gènova, Itàlia.
 
 Aquest dies s'ha examinat el treball del Comitè Permanent de Investigacions i Estadístiques i la proposta del pla estratègic i s’ha reconegut la necessitat de racionalitzar algunes de les disposicions existents en el Pla de recuperació. També es confirma la importància de mantenir mesures de control.
 
També s'està discutint sobre el manteniment de la quota que es disposa actualment i si cal augmentar-la gradualment. En els propers dies es coneixerà el resultat.
 
El director general de Pesca dóna suport a la demanda que es fa des de Catalunya d’incrementar les captures de tonyina vermella i, s’espera que en aquesta trobada es faci públic l’èxit del Pla de recuperació de la tonyina i s’actuï en conseqüència aprovant un increment de les captures totals admissibles (TAC) suficient que permeti a tots els pescadors millorar les seves explotacions.
 
La Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica és una organització pesquera intergovernamental responsable de la conservació dels túnids i espècies afins a l'oceà Atlàntic i mars adjacents.

ICCAT recopila les estadístiques pesqueres de les Parts contractants i Parts, Entitats i Entitats pesqueres no contractants que pesquen aquestes espècies a l'oceà Atlàntic, coordina la investigació, incloent avaluacions d'estoc, en nom dels seus membres, desenvolupa assessorament en matèria d'ordenació basat en la ciència, proporciona un mecanisme perquè les parts contractants acordin mesures d'ordenació i edita publicacions pertinents.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.