Arts Santa Mònica presenta el projecte '1 Dia 1 Foto', que recull el dia a dia de l'any 2014 a través de 365 imatges

query_builder   17 novembre 2014 16:15

event_note Nota de premsa

Arts Santa Mònica presenta el projecte '1 Dia 1 Foto', que recull el dia a dia de l'any 2014 a través de 365 imatges

  • La iniciativa ha comptat amb la participació de 31 fotoperiodistes, que han seguit l’activitat diària del país 
  • El projecte s’exposarà a Arts Santa Mònica de l’1 de gener al 12 d’abril de 2015
Pastis de celebració de la iniciativa
El projecte de fotografia documental “1Dia 1Foto. 31 fotògrafs 365 dies. Catalunya 2014” s’ha presentat avui a Arts Santa Mònica. “1Dia 1Foto” compta amb la participació de 31 dels més destacats fotoperiodistes d’onze mitjans de comunicació de Catalunya i professionals free-lance, que han realitzat 365 fotografies al llarg de tot l’any 2014. La mostra té com a eix central la vida quotidiana a Catalunya durant tot aquest període. Les 365 imatges d’”1Dia 1Foto” són el cos central d’aquesta exposició inèdita, que es podrà veure a Arts Santa Mònica a partir de l’1 de gener de 2015, i fins el 12 d’abril .
 
Han participat en l’acte el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; els fotògrafs Julio Carbó i Ana Jiménez,  i la directora d’Arts Santa Mònica, Conxita Oliver, així com la majoria dels fotoperiodistes participants en la iniciativa. Durant la presentació, el conseller Mascarell ha destacat la importància de la iniciativa “en termes de creativitat, com a document social i per al reconeixement del fotoperiodisme i la seva component de creativitat”. El conseller ha afegit que 1Dia 1Foto “és una iniciativa que facilitarà una enorme explicació i serà un complex testimoniatge del que ha estat la vida d’aquest any a través de les imatges” per la qual cosa ha agraït la feina de totes els vinculats “en un projecte que és una expressió de la vida social del nostre país, materialitzada amb llibertat a través del talent del fotoperiodisme català, que ha servit per aconseguir una mirada insòlita intensa i extraordinària”.
 
Julio Carbó ha volgut recordar “el grau de voluntarisme i, alhora, de dedicació i entusiasme, que han demostrat tots els que han participat en la iniciativa”. Ana Jiménez ha confessat la seva especial satisfacció 2ja que conjuntament, tots els companys que han pres part en la mostra mai havíem treballat junts alhora, per la qual cosa em va fer molta il·lusió quan ens van proposar la idea.  
 
A la iniciativa hi han pres part els fotoperiodistes Jordi Cotrina, Joan Guerrero, Santi Cogolludo, Francesc Melción, Susanna Sáez, Quique García, Àlex García, Danny Caminal, Ana Jiménez, Laura Guerrero, David Airob, Carles Ribas, Albert Masias, Marcel·lí Sàenz, Cristina Calderer, Pere Tordera, Toni Albir, Julio Carbó, Miquel Anglarill, Joan Manuel Baliellas, Josep Losada, Inés Baucells, Joan Monfort, Josep Lago, Carmen Secanella, Agustí Carbonell, Vicens Giménez, Consuelo Bautista, Jordi V. Pou, Pere Puntí i Albert Bertran. A cada un d’ells, els ha correspost un dia dels 31 que pot tenir un més.
 
En la iniciativa, a més també hi ha pres part 12 escriptors i periodistes que han preparat cada un una peça  literària corresponent a cada mes: Laura Terré, historiadora de la fotografia (gener); Llúcia Ramis, escriptora (febrer); Sergi Pàmies, escriptor (març); Eduardo Mendoza, escriptor (abril); Kiko Amat, escriptor (maig); Marta Rovira, sociòloga (juny); Najat El Hachmi, escriptora (juliol); Carme Pinós, arquitecta i urbanista (agost); Albert Sánchez Piñol, escriptor (setembre); Txema Martínez, poeta (octubre); Josep Ramoneda, filòsof (novembre), i Jordi Évole, periodista (desembre).   
 
 

1  

Imatges

El conseller Mascarell i els particpiants en la iniciativa davant el pastís elaborat per Escribà

El conseller Mascarell i els particpiants en la iniciativa davant el pastís elaborat per Escribà 4464

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa del projecte 1DIA 1 FOTO

Dossier de premsa del projecte 1DIA 1 FOTO
PDF | 1654

Foto de grup a la terrassa de l'ASM

Foto de grup a la terrassa de l'ASM
JPG | 3764

undefined
undefined
undefined
undefined