El GAL Litoral Costa de l'Ebre i el GAC Il Mare delle Alpi signen un conveni per a impulsar la diversificació de la pesca al Mediterrani

query_builder   18 novembre 2014 14:38

event_note Nota de premsa

El GAL Litoral Costa de l'Ebre i el GAC Il Mare delle Alpi signen un conveni per a impulsar la diversificació de la pesca al Mediterrani

 
 
L’acte de signatura del conveni, celebrat el passat divendres a la ciutat italiana d’Imperia, va comptar amb la participació del president del Grup d’Acció Local (GAL) Litoral Costa de l’Ebre, Pascual Chacón, la gerent del GAL, Gala Martínez, i el president del GAC Il Mare delle Alpi, Enrico Lupi. A més, també hi van assistir el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ciuraneta, i la vicepresidenta de la Comissió de Pesca del Parlament Europeu, Renata Briano.
 
L’acord signat té la voluntat de fomentar l’aprenentatge de bones pràctiques entre els dos grups, l’intercanvi d’informació, i la realització d’activitats conjuntes per tal d’impulsar la cooperació entre aquestes dues zones de pesca i, alhora, crear una sinèrgia conjunta per a enfortir la dotació econòmica de fons europeus en el nou període d’ajuts.
 
Entre les accions que es duran a terme a partir d’aquest conveni, destaca un esdeveniment per a fomentar i explicar els beneficis de la dieta mediterrània i un informe de bones pràctiques que permeti conèixer experiències innovadores dutes a terme pel GAL Litoral Costa de l’Ebre i el GAC Il Mare delle Alpi.
 
Per al president del GAL Litoral Costa de l’Ebre, Pascual Chacón, amb “aquestes accions es permetrà reforçar la cooperació i el treball conjunt entre les dues regions de manera que s’ajudarà al foment i dinamització de la pesca local i el turisme ajudant, així, les empreses del sectors agroalimentari i turístic”.
 
En la mateixa línia, el director general de Pesca del DAAM, Jordi Ciuraneta, ha explicat que aquest conveni “s’emmarca en la clara voluntat de treballar per a enfortir un sector rellevant per al Baix Ebre i per a cercar sinèrgies que repercuteixin positivament en l’economia del territori”.
 
Finalment, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que l’acord “és una excel·lent notícia per a la comarca  i per a la seva dinamització econòmica  atès que, en primer lloc, es promourà la diversificació de la pesca i s’ajudarà al desenvolupament de l’oferta del turisme local i, en segon lloc, s’impulsarà la cultura de la pesca local”.
 
El conveni, que té una durada d’un any, també té la finalitat de millorar el coneixement del medi marí i promoure la seva protecció.
 
Val a dir que l’esmentat Grup d’Acció Local (GAL) Litoral Costa de l’Ebre va ser seleccionat pel DAAM per a aplicar la metodologia Leader en el seu territori durant el període de programació 2007—2013, en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
undefined
undefined
undefined
undefined