FOTO WEB
Un moment de la intervenció de Domènec Vila.
 
 
L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona va acollir dilluns, 17 de novembre, una jornada conjunta dels Departaments d’Ensenyament i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) sobre les perspectives de la Formació Professional Dual en el sector alimentari.
 
L’acte es va organitzar en motiu del Cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària que, per primera vegada, s’oferirà en modalitat Dual l’any vinent. Aquest cicle s’està impartint des de fa anys a l’Escola Agrària de l’Empordà i a l’INS Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona, i ara s’ha fet una aposta innovadora per a oferir-lo en modalitat Dual el curs 2015-16.
 
En l’esmentada jornada, a la qual van assistir més de 40 empreses agroalimentàries d’arreu de Catalunya, es va explicar en què consisteix la formació Dual i es va assenyalar els seus avantatges, alhora que també es va demanar la implicació i col·laboració de les empreses assistents per tal de poder fer efectiva aquesta modalitat.
 
La formació Dual combina la formació a l’escola amb la formació en les empreses del sector, de manera que l’alumnat, que està en tot moment tutoritzat, tant des del centre educatiu com des de la pròpia empresa, pot aplicar els coneixements teòrics apresos en el centre educatiu en entorns reals de treball, i continuar l’aprenentatge dins de l’empresa.
 
D’altra banda, la formació Dual permet a les empreses incidir en l’itinerari formatiu dels joves, reforçant els coneixements i habilitats que consideren més necessaris. Així, els futurs treballadors disposaran d’un perfil competencial més adequat a les necessitats de les empreses del sector.
 
Cal remarcar la participació, en l’acte de dilluns, de la Direcció de Recursos Humans de Corporació Alimentària de Guissona, que va explicar en detall la seva experiència en diversos cicles formatius en què han utilitzat la modalitat Dual.
 
La clausura de la jornada va anar a càrrec del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries del DAAM, Domènec Vila, i del director general de la Formació Professional Inicial i Ensenyament de Règim Especialitzats, del Departament d’Ensenyament, Melcior Arcarons, els quals van agrair especialment la presència de les empreses, i van demanar la seva implicació en el nou projecte.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Un moment de la intervenció de Domènec Vila.

Un moment de la intervenció de Domènec Vila.
JPG | 1623