La consellera Neus Munté inaugura la Trobada de Joves Gitanos i Gitanes de Catalunya

Durant la jornada, la primera d'aquestes característiques que s'organitza a Catalunya, s'han abordat temes relacionats amb l'ensenyament i l'ocupació

query_builder   22 novembre 2014 16:35

event_note Nota de premsa

La consellera Neus Munté inaugura la Trobada de Joves Gitanos i Gitanes de Catalunya

Durant la jornada, la primera d'aquestes característiques que s'organitza a Catalunya, s'han abordat temes relacionats amb l'ensenyament i l'ocupació

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest dissabte la Trobada de Joves Gitanos i Gitanes de Catalunya, que s’ha celebrat al Casal cívic La Mina, a Sant Adrià del Besòs. En la trobada, que s’emmarca dins del Pla Integral del Poble Gitano, s’han abordat temes relacionats amb l’ensenyament i l’ocupació. Aquesta és la primera jornada d’aquestes característiques que s’organitza a Catalunya.
 
La trobada s’ha completat amb un espai d’informació sobre el moviment associatiu gitano on hi han estat presents la Fundació Secretariat Gitano, el Centre Cultural Gitano de la Mina, la Fundació Surt, Unió Romaní, la Fundació Pere Closa, la FAGIC (Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya), l’Associació Gitana Joventut, Igualtat i Progrés, l’associació Rromane Siklovne, Veus Gitanes i l’associació gitana de dones Drom Kotar Mestipen.
 
Durant la inauguració Neus Munté ha afirmat que “aquesta trobada està feta des dels gitanos i per als gitanos, en sintonia amb les polítiques de suport al poble gitano que s’estan impulsant des del Govern de Catalunya”. En aquest sentit, la consellera ha destacat la recent aprovació del tercer Pla Integral del Poble Gitano i ha dit que “és l’instrument dissenyat i compartit entre tots els departaments de la Generalitat per dur a terme actuacions que igualin les oportunitats i millorin els resultats del poble gitano respecte a la resta de la població catalana en matèria d’educació, treball, salut, habitatge i cultura”. Aquest Pla, que preveu un total de 91 mesures, incideix en temes relacionats amb els joves gitanos i gitanes com ara la reducció de l’absentisme i l’abandonament escolar, la cerca de l’èxit educatiu entre l’alumnat gitano, l’increment del nombre d’estudiants que cursen estudis postobligatoris i universitaris, o la millora de l’ocupabilitat, entre altres.
 
La consellera també ha aprofitat la jornada per encoratjar als joves gitanos a seguir l’exemple d’aquells gitanos i gitanes que estudien o han estudiat. “Cal que aquesta foto acabi essent la majoritària, en especial en el cas de les noies gitanes, que han de fer un sobreesforç per trencar sostres de vidre”, ha dit Munté.
undefined
undefined
undefined
undefined