Aquest nou servei sorgeix amb la voluntat de donar un servei a la comunitat, formar en els nous rols infermers, desenvolupar nous projectes de recerca i reafirmar el lideratge infermer
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat avui la Unitat d'Atenció d'Infermeria, Docència i Recerca (AIDIR), un projecte amb caràcter investigador creat per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) amb la col·laboració del Parc Sanitari Pere Virgili. Aquesta Unitat té com a missió donar un servei a la comunitat, formar en els nous rols infermers, desenvolupar nous projectes de recerca i reafirmar el lideratge infermer.
 
La Unitat està situada al Parc Sanitari Pere Virgili, a Barcelona, i s’adreça als pacients crònics amb pluripatologia hospitalitzats en aquest centre i als seus familiars i/o cuidadors. L’equip desenvoluparà tasques de promoció de la salut, de l’autocura i de promoció de les habilitats conductuals, emocionals i socials dels pacients.
 
L’equip de l’AIDIR està format per dues coordinadores de la UIC, dos tutors clínics, infermers del Parc Sanitari Pere Virgili i els estudiants d’infermeria que, mitjançant una entrevista i valoració d’infermeria, detectaran les necessitats i elaboraran un pla de treball pel propi pacient i pels familiars i/o cuidadors.
 
El Parc Sanitari Pere Virgili és una empresa pública, creada per la Generalitat de Catalunya i adscrita al Servei Català de la Salut, amb personalitat jurídica pròpia. Situada al cor de Barcelona, entre els barris de Sant Gervasi i Vallcarca, té com a objectiu principal concentrar l’oferta sanitària, per tal d’ampliar als ciutadans les disponibilitats d’atenció sanitària i sociosanitària.