FOTO WEB
Un moment de l'acte de col·locació de la primera pedra.
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Vicenç Estanyol, ha presidit, aquest matí, l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova fàbrica Noel Alimentària SAU, a Sant Joan de les Fonts.
 
Josep Maria Pelegrí ha obert la seva intervenció assenyalant que “posem la primera pedra d’un gran projecte, nascut de la il·lusió de molts i de la convicció que en el context actual cal tirar endavant, buscar noves fórmules, i avançar, perquè només així podem ser competitius i fer rendibles les nostres produccions. Es tracta d’un pas més per a una empresa consolidada i símbol de l’evolució del sector, potenciarà encara més la vostra aposta per la innovació i la diferenciació, una inversió que persegueix dotar de gran valor afegit els vostres productes”.
 
Tot seguit, Pelegrí ha assenyalat que començar una nova planta és sempre un moment propici per a fer balanç del camí recorregut i per a traçar els projectes i aspiracions que hom vol aconseguir en el futur, i que Noel és avui una empresa de prestigi amb una àmplia experiència i que sap adaptar-se als nous temps. Així, ha afirmat que “competir en el segle XXI no és una missió que resulti gens fàcil; l’entrada amb força dels països emergents en el context global està donant origen a un nou món, que alguns han anomenat ‘multipolar’, i aquest nou món exigeix replantejar-se els fonaments de moltes empreses relacionats amb el capital, el talent, la innovació, els recursos i, com no, els nous consumidors. En definitiva, els avantatges competitius d’avui poden deixar de ser-ho demà. No ens podem permetre el luxe de relaxar-nos en cap moment”.
 
En aquest punt, el conseller ha incidit en la innovació, la internacionalització i l’emprenedoria com a pilars de creixement, remarcant que “aquests tres conceptes ens han de servir, d’una banda, per a diversificar els mercats – em consta que ja esteu fent un gran treball en aquest sentit – i, de l’altra, per a mantenir una qualitat constant; i també ens ajudaran a reafirmar l’aposta per productes més elaborats, per la diferenciació, per productes que el mercat intern i extern valorin, reconeguin i identifiquin; cal produir allò que vol i necessita el consumidor”.
 
En aquesta línia, Josep Maria Pelegrí també ha destacat que “Catalunya es mantingui, en el context internacional, al grup de les regions innovadores, tecnològiques, avançades i desenvolupades depèn d’empreses com aquesta que donin un pas endavant en innovació, qualitat i internacionalització”, i també ha subratllat la importància de les empreses en la generació d’ocupació i de riquesa al país.
 
A més, Pelegrí ha recordat que Noel, des dels seus inicis, ha comptat amb un equip de professionals especialitzats que concentra coneixement i dècades d’experiència, i ha afegit que “el capital humà és un dels principals actius que tenim, sou i som els responsables de gestionar els projectes i estic convençut que el treball, la preparació i la il·lusió en el que fem és el que fa decantar la balança cap a un projecte ben gestionat com és el vostre cas”.
 
El conseller, que ha felicitat l’empresa per la seva emprenedoria i ha desitjat que continuï treballant amb els ànims i l’entusiasme renovat, ha tancat la seva intervenció constatant que “sou un exemple de com en els moments difícils és més important que mai tirar endavant, tenir il·lusions, aspiracions, reptes, i buscar l’excel·lència. I és que el teixit econòmic i empresarial de Catalunya està liderat per gent amb empenta i que no té por d’afrontar els desafiaments que se’ns presenten dia a dia”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Fitxers adjunts

Foto 1.

Foto 1.
JPG | 1612

Foto 2.

Foto 2.
JPG | 1111