El Museu d'Història de Catalunya acull l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya. 1964-2014"

query_builder   20 novembre 2014 15:47

event_note Nota de premsa

El Museu d'Història de Catalunya acull l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya. 1964-2014"

  • La mostra ha estat inaugurada aquest migdia dintre del programa d’actes de l’aniversari de la creació del sindicat
  • L'exposició es podrà visitar gratuïtament fins el 20 de febrer de l’any vinent
Moment de la inauguració
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, juntament amb el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Joan Carles Gallego; la secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura del sindicat, Montserrat Delgado; l’historiador Josep Fontana, i el director del Museu d’Història de Catalunya, Jusep Boya, han inaugurat aquest migdia l’exposició “CCOO: 50 anys d’història de Catalunya. 1964-2014”. La  mostra es podrà visitar gratuïtament al Museu d’Història de Catalunya fins el 20 de febrer de 2015.
 
L’exposició , que ha estat preparada per fer-la coincidir amb el actes de celebració del 50è aniversari de la fundació de Comissions Obreres de Catalunya, recull el paper que ha tingut aquest sindicat en la millora de les condicions de treball i de vida de la classe treballadora i l’aportació a la construcció de Catalunya al llarg de la seva història, des de la seva fundació el 20 de novembre de 1964.  
 
Durant la seva inauguració, el conseller de Cultura ha volgut destacar que “l’exposició ens permet ressaltar l’aportació de Comissions Obreres a l’articulació de la democràcia, la recuperació de la llibertat nacional i la generalització de la societat del benestar tal com l’entenem avui dia”. Mascarell ha afegit que “la creació de CCOO va resultar fonamental per a bastir un nou sindicalisme modern”.
 
L’exposició s’articula en tres àmbits. El primer fa referència al desafiament obrer a la dictadura franquista i recull les lluites per les llibertats que van des de 1964 a 1976. El segon àmbit fa referència a la construcció del sindicat i als esforços per a la consolidació de la democràcia i la conquesta de l’estat del benestar i s’inscriu en els anys que van de 1977 al 2007. El tercer àmbit correspon al sindicalisme de les diversitats dintre d’un món globalitzat  i recull el període que va dels anys 2008 a l’actualitat.
 
 
Podeu ampliar la informació sobre l’exposició a:
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined