• El cap de l’Executiu ha presidit l’acte central de la commemoració del 50è aniversari del sindicat CCOO
El president Mas i Joan Carles Gallego saluden un dels assistents a l'acte
El president Mas i Joan Carles Gallego saluden un dels assistents a l'acte. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït aquest vespre públicament el compromís de CCOO i el seu suport explícit, en un moment convuls com l’actual, “al dret a decidir i a la defensa de l’autogovern i de les llibertats de Catalunya”, i ha assegurat que “quan feu costat al poble crec que esteu en la bona línia i jo, com a president del país, us ho agraeixo de forma molt especial”.
 
En l’acte d’aniversari del 50è aniversari del sindicat, que s’ha celebrat aquesta tarda al Casino l’Aliança del Poblenou, el cap de l’Executiu ha subratllat que al nostre país “hi ha una clara conjunció entre les llibertats nacionals i els drets nacionals” perquè “quan més i millor autogovern hi ha hagut a Catalunya, més capacitat i eficàcia en les polítiques de cohesió social i drets socials hi ha hagut”.
 
“Com que hem lluitat tots per tenir una democràcia de qualitat, avui, més que mai, hem d’estar al costat de la defensa dels drets socials, però també dels drets nacionals de Catalunya”, ha reblat Mas.
 
En aquesta línia, el president ha lamentat que “quan nosaltres defensem dret d’expressió i dret de participació, com vosaltres, i aconseguim que la gent pugui expressar-se en aquest temes, moltes vegades, com vosaltres, el que ens trobem és que, en lloc de respostes polítiques a l’alçada de la política, ens trobem recursos a la fiscalia, querelles i tribunals”.
 
Aquesta actitud, ha remarcat Artur Mas, “no és la manera de resoldre les coses en una democràcia consolidada i madura” i ha alertat que a mesura que passa el temps cada cop és més evident “la desconnexió dels catalans respecte l’Estat espanyol, i això vol dir que el temps apressa molt”.
 
 
50 anys lluitant contra les desigualtats
 
En la cloenda de l’acte, on també hi han assistit els màxims representants del sindicat, liderats pel secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el secretari general de CCOO d’Espanya, Ignacio Fernández Toxo, el president de la Generalitat ha volgut agrair a l’entitat els seus 50 anys de trajectòria.
En primer lloc, “per la lluita aferrissada contra les desigualtats i per la cohesió social” que, com ha ressaltat Mas, ha aconseguit molts resultats al llarg dels anys. “Crec que podem dir que a Catalunya, malgrat les incerteses i debilitats que tenim, i alguns retrocessos que s’han donat, hem aconseguit entre tots que els nostres nivells de cohesió social siguin alts”, ha subratllat.
 
I, en segon lloc, el president ha donat les gràcies a CCOO per la seva contribució “a mantenir un diàleg institucional constant i permanent” que ha permès “obtenir molt sovint bons resultats”, com que empreses que podien acabar desapareixent finalment mantinguessin la seva activitat. També ha destacat que fruit d’aquest diàleg “s’ha pogut incidir en polítiques públiques que han millorat les condicions de determinats col·lectius”, com per exemple el programa Pirmi, que aquest any ha tingut més recursos que mai i el reforçament de programes com les beques menjador o les polítiques d’habitatge públics.

1  

Imatges

50è aniversari de CCOO

50è aniversari de CCOO 2196