Catsalut i l’ICO signaran  un acord de risc compartit amb Sanofi que garanteixi l’accés dels pacients a tractaments oncològics 
El Conseller de Salut, Boi Ruiz, ha destacat la presència de companyies multinacionals com Sanofi a Catalunya, posant en valor les seves inversions i la seva aposta investigadora en col·laboració amb centres de recerca ubicats a territori català.
 
En una trobada institucional amb el director general de Sanofi, Gustavo Pesquín, el conseller Boi Ruiz ha agraït la capacitat inversora i el compromís de Sanofi a Catalunya, on la companyia manté la seva seu central per Espanya i ha invertit 42 milions d’euros en els darrers 5 anys en el centre industrial de Riells i Viabrea, amb més de 40 anys d’activitat a la província de Girona  i on treballen prop de 230 persones.
 
Boi Ruiz ha volgut destacar “la imminent signatura amb Sanofi d’un acord de risc compartit per al  tractament de pacients amb càncer colorectal metastàtic (CCRM) a Catalunya”.   
 
Gustavo Pesquín ha volgut posar en valor els acords establerts per Sanofi amb centres de recerca ubicats a Catalunya, com per exemple el que manté la companyia amb el CRG (Centre de Regulació Genòmica de Barcelona) amb un valor estimat d’un milió d’euros.
Segons Gustavo Pesquín, “és important posar en valor l’aposta de companyies com Sanofi per trobar solucions que millorin la salut i  qualitat de vida de les persones. Aquesta aposta es tradueix en investigació de valor afegit per trobar nous i millors tractaments, en inversions importants per poder disposar dels millors centres industrials on fabricar els nostres medicaments i també en fomentar la col·laboració amb tots els agents de la salut per garantir el millor sistema sanitari pels ciutadans”.
 
Sanofi és una de les companyies capdavanteres en la indústria farmacèutica a nivell mundial, descobreix, desenvolupa i distribueix solucions terapèutiques centrades en les necessitats dels pacients. Sanofi compta amb importants punts forts en l’àmbit de la salut, amb set plataformes de creixement: solucions per a la diabetis, vacunes humanes, fàrmacs innovadors, salut del consumidor, mercats emergents, salut animal i el nou Genzyme. Sanofi cotitza a la borsa de París (EURONEXT: SAN) i a la de Nova York (NYSE: SNY).