El conseller Espadaler anuncia l'elaboració d'un Pla integral de Seguretat de les persones grans

query_builder   21 novembre 2014 12:02

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler anuncia l'elaboració d'un Pla integral de Seguretat de les persones grans

  • El conseller d’interior assegura que per bé que els indicadors de victimització de les persones grans no són alarmants, cal fer un salt qualitatiu i dotar-nos d’una visió més transversal
  • Espadaler ha insinuat la possibilitat de crear òrgans judicials específics per abordar les qüestions de la gent gran com ja existeixen amb altres col·lectius vulnerables
Foto
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat la voluntat d’elevar al Govern abans d’acabar l’any un Pla integral de Seguretat de les persones grans durant la Jornada sobre la seguretat de les persones grans. La jornada s’emmarca dins el grup de treball d’àmbit europeu de l’Efus, European Forum for Urban Security, per tal d’analitzar com diferents països d’Europa aborden aquesta problemàtica.
 
Durant l’acte d’obertura de les jornades el conseller Espadaler  ha afirmat que la seguretat de les persones grans no és només una qüestió policial o judicial sinó que és molt més transversal i s’ha d’abordar amb un pla específic que estarà enllestit abans d’acabar l’any. “No es tracta de dramatitzar sobre les xifres de victimització de les persones grans, però hi ha indicadors de vulnerabilitat que s’han d’abordar” i ha afegit “ens proposem fer un seguit d’accions concretes amb un objectiu final: aportar qualitat de vida a les persones grans, parlar de seguretat és parlar de dignitat”.
 
El conseller d’interior ha fet referència als diferents col·lectius vulnerables que hi ha a la societat; els infants, les dones que pateixen violència masclista, les víctimes d’odi i discriminació i la gent gran. En aquest sentit Espadaler ha convidat a reflexionar sobre la paradoxa que “tots aquests col·lectius tenen òrgans específics de la judicatura i de la fiscalia menys les persones grans, potser és el moment de reflexionar-hi”
 
Espadaler ha agraït a Efus, el Fòrum europeu per a la prevenció de la seguretat urbana, la participació a les Jornades i ha posat en valor la creació conjunta del grup de treball per tractar la seguretat de les persones sèniors. Hi prenen part activa fins a 15 regions i ciutats diferents, de les quals avui hi havia la representació de Breno, Bèlgica, Lió i Matosinhos (Portugal). El conseller d’interior assegura que l’objectiu del grup de treball és clar: “farem pinya davant les institucions europees per obrir camins de recerca i poder treballar amb una visió àmplia a nivell europeu”. “Ens proposem situar la seguretat de la gent gran a l’agenda política tan a nivell de Catalunya com al nostre entorn europeu, com un acte de responsabilitat respecte un col·lectiu important no només quantitativament  sinó sobretot des d’un punt de vista qualitatiu, per tant el què aporta de vertebració de la societat i d’aportació de valors positius” ha afegit.
 
 La inauguració també ha comptat amb la participació de la directora general del Fòrum Europeu pera la Seguretat Urbana, Elizabeth Johnston; del secretari general de Departament d’Interior, Josep Martínez, el fiscal de l’Audiència Provincial de Barcelona, Víctor Alegret, i el cap de l’Àrea Tècnica de Proximitat i de Seguretat Ciutadana de la Direcció General de la Policia, l’inspector Albert Oliva, entre d’altres.
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined