ContactaEN
event_note Nota de premsa

El Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya, del Departament d'Agricultura, realitza una sessió de treball amb el Panell de Tast Alemany

FOTO WEB
Un moment de la sessió de treball.
 
 
El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya i el Deutsches Olivenöl Panel (DOP) van realitzar, dijous a la tarda, a les instal·lacions de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a Mas de Bover (Constantí), una sessió de treball conjunta que va consistir en una exposició de les característiques de la varietat d’oliva arbequina a càrrec del Dr. Agustí Romero, investigador de l’IRTA i tastador del Panell Català, una explicació del funcionament del Panell Alemany i de l’Índex de Qualitat que s’aplica a Alemanya als olis comercials a càrrec de Dieter Oberg, cap del Panell Alemany, una visita al moli d’oli experimental de l’IRTA, i un tast conjunt de tots els tastadors, alemanys i catalans, de diferents mostres d’oli de la varietat arbequina.
 
El Panell Alemany està de visita a Catalunya aprofitant la campanya de l’oli per a conèixer in situ tots els processos que es realitzen en la producció de l’oli al aquí, i durant aquest viatge visitaran diferents molins i camps de conreu de les zones productores de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) Garrigues i Siurana, atès que estan especialment interessats en la varietat d’oliva arbequina, que és la típica d’aquestes denominacions.
 
El subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DAAM, Jaume Sió, va donar la benvinguda a Catalunya a la delegació alemanya encapçalada per Dieter Oberg, al qual acompanyen quinze tastadors professional. Val a dir que el Panell Alemany i el Panell Català estan reconeguts pel Comitè Oleícola Internacional.
 
De la trobada, que va ser molt profitosa, van sortir acords de futures col·laboracions tècniques, intercanvis de mostres i d’experiències entre els dos Panells.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
3
Fitxers adjunts
Fitxers adjunts