Francisca Isart rep la Medalla Centenària de Benestar Social i Família
La directora territorial de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Vendrell, ha lliurat la Medalla Centenària del Departament aquest matí a la senyora Francisca Isart. A l’acte, que ha tingut lloc al domicili de l’homenatjada a Cambrils, hi han assistit amics i familiars; l’alcaldessa del municipi, Mercè Dalmau, i altres representants del consistori.
 
Francisca Isart i Mayolas va néixer el 23 de novembre de 1914 a Osor. El seu pare va morir quan ella només tenia 4 anys. Va passar bona part de la infància amb els seus avis, que vivien a Masnou i Rubí, perquè la seva mare, amb 6 fills a càrrec, treballava a la fàbrica de teixits a Premià de Mar.
 
De ben petita va començar a servir a cases i també en un asil. D’aquells anys recorda emocionada que un dia va preparar el dinar al president Companys i que la va felicitar. Més endavant, va treballar al camp de Barcelona, a ca l’Agustí, on va conèixer el seu marit amb qui va tenir tres filles. Després de viure a Ulldemolins i a la Pobla de Cérvoles, la família es va instal·lar a les Borges Blanques, on van obrir una bodega. Al cap de 3 anys, es traslladaren a Reus i ara en fa 10 que viu amb la seva filla Núria a Cambrils.
 
La senyora Isart també ha tingut 6 néts i 11 besnéts.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

1  

Imatges

Francisca Isart rep la Medalla Centenària de Benestar Social i Família

Francisca Isart rep la Medalla Centenària de Benestar Social i Família 2146