El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a Montgat un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

query_builder   25 novembre 2014 10:54

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a Montgat un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

sct
 
 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí un conveni per a l’elaboració del Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Montgat (Maresme) juntament amb l’alcalde del municipi, Francesc X. Garcia.
 
Amb el desplegament del PLSV a Montgat, amb una població d’uns 11.055 habitants (dades IDESCAT, 2013), es pretenen aplicar mesures concretes per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal, així com  reduir, en la mesura del possible, la sinistralitat viària amb víctimes que es registra a la localitat. En aquest sentit, en el període 2010-2013 el nombre d’accidents del municipi ha fluctuat entre 20 i 30 anuals. L’any 2013 en concret hi va haver una taxa de 2’5 accidents per 1.000 habitant, una xifra lleugerament superior a la mitjana catalana, que es va situar al 2’1 l’any passat. Per altra banda cal destacar que a Montgat existeix, però, una baixa lesivitat, ja que no s’han registrat víctimes mortals o greus en els darrers tres anys.
 
Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local, l’SCT realitza aquests plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Aquest 2014 s’han realitzat una vintena de Plans Locals de Seguretat Viària. Això complementa els que es van elaborar entre el 2006 i el 2013, un total de 156 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 81,4% de la població catalana. Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.
undefined
undefined
undefined
undefined