• Pels propers dies es preveuen precipitacions extenses, abundants i localment intenses a Catalunya, així com un reforçament del vent de component sud i est que donarà lloc a una alteració de l’estat de la mar
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una profunda depressió procedent de l’Atlàntic que s’anirà apropant cap a la Península Ibèrica entre dijous i divendres. Els models meteorològics indiquen que es mourà fins a situar-se a la Mediterrània de cara a dissabte i diumenge, i Catalunya continuarà sota el seu radi d’acció fins l’inici de la propera setmana.
 
Dijous 27 les pluges s’iniciaran pel sud de Catalunya i al final de la jornada ja podran afectar bona part del litoral i del prelitoral, alhora que s’estendran cap a l’interior del país. Seran localment fortes i acompanyades de tempesta, especialment al litoral i al prelitoral sud.
 
Divendres 28 les precipitacions seran generals, però les més abundants i intenses s’esperen al litoral, prelitoral i resta de quadrant nord-est. En aquestes zones, de manera puntual, es podrien acumular més de 100 mm de pluja. La cota de neu estarà situada cap els 2200 metres al Pirineu Oriental i al voltant dels 2000 metres a l’Occidental. El vent del sud i est es reforçarà en general, però especialment a les cotes elevades del Pirineu. L’onatge s’alterarà notablement a tota la costa, però sobretot al sector nord al final del dia, on es preveuen onades màximes de més de 2.5 metres, amb molta mar de fons del sud-est.
 
De cara al cap de setmana Catalunya seguirà sota la influència de la depressió que impulsarà vent de component marítim. Com a conseqüència, les precipitacions continuaran afectant de manera extensa bona part del país i podran ser, de nou, intenses i abundants especialment als dos extrems de la façana litoral i prelitoral. No serà fins diumenge a la tarda quan començaran a minvar a causa de l’entrada de vent del nord.
 
Segons aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per intensitat i acumulació de pluja, vent i onatge.
 
A partir de dilluns, els mapes de mitjà termini indiquen l’allunyament de la depressió, fet que obrirà les portes al vent del nord i a una notable baixada de la temperatura.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 168