El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, també en occità aranès

query_builder   28 novembre 2014 12:29

event_note Nota de premsa

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, també en occità aranès

  • Des d'avui, el portal corporatiu de DIPLOCAT incorpora l'occità aranès com a nou idioma i amplia els continguts disponibles en francès i alemany
El web corporatiu del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) reforça el seu caràcter multilingüe amb la posada en servei d’una nova edició en occità aranès i el desplegament dels continguts de les edicions en francès i alemany.
 
La nova edició en aranès inclou tots els continguts informatius sobre DIPLOCAT i sobre les activitats que porta a terme, així com els continguts de caràcter divulgatiu sobre la realitat catalana. La incorporació de l’aranès era un compromís adquirit amb el Consell General d’Aran i l’Ajuntament de Vielha e Mijaran el passat mes de maig, quan el secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya va convidar formalment aquestes institucions a integrar-se com a membres d’aquest consorci. Aquest projecte s’ha pogut desenvolupar gràcies a la col·laboració de les institucions araneses i de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.
 
Amb aquesta iniciativa, DIPLOCAT vol contribuir a projectar internacionalment la realitat nacional aranesa i a normalitzar l’ús de l’occità aranès com una de les tres llengües oficials de Catalunya des de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de 2006.
 
La llengua occitana també es parla al sud de França, a les províncies italianes del Piemont i la Ligúria, a Mònaco i a la Vall d’Aran. El nombre de parlants no està establert amb precisió, però actualment se situa entre 1.000.000 i 3.700.000. D’aquests, es considera que al voltant de 5.000 són parlants d’aranès.
 
D’altra banda, el portal, que fins ara tenia tots els seus continguts en català, espanyol i anglès, també reforça la presència del francès i l’alemany. Aquestes dues edicions incorporen informació genèrica sobre les activitats i la naturalesa del Consell de Diplomàcia Pública, així com informació específica sobre les activitats més rellevants pel públic francòfon i germanòfon.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Eth Conselh de Diplomacia Publica de Catalonha, mès multilingüe
 
  • Des d’aué, eth portau corporatiu de DIPLOCAT incorpòre er occitan aranés coma nau idiòma e agranís es contenguts disponibles en francés e alemand
 
Eth web corporatiu deth Conselh de Diplomacia Publica de Catalonha (DIPLOCAT) refortilhe eth sòn caractèr multilingüe damb eth foncionament d’ua naua edicion er occitan aranés e eth desplegament des contenguts des edicions en francés e alemand.
 
Era naua edicion en aranés includís toti es contenguts informatius sus DIPLOCAT e sus es activitats que pòrte a tèrme, atau coma es contenguts de caractèr divulgatiu sus era realitat catalana. Era incorporacion der aranés ère un compromís aquerit damb eth Conselh Generau d’Aran e er Ajuntament de Vielha e Mijaran eth passat mes de mai, quan eth secretari generau deth Conselh de Diplomacia Publica de Catalonha convidèc formauments ad aguestes institucions a integrar-se coma membres d’aguest consòrci. Aguest projècte s’a pogut desvolopar gràcies ara collaboracion des institucions araneses e dera Direccion Generau de Politica Lingüistica dera Generalitat de Catalonha.
 
Damb aguesta iniciatiua, DIPLOCAT vò contribuïr a projectar internacionauments era realitat nacionau aranesa e a normalizar er usatge der occitan aranés coma ua des tres lengües oficiaus de Catalonha, des dera aprobacion der Estatut d’Autonomia de 2006.
 
Era lengua occitana tanben se parle en sud de França, enes províncies italianes deth Piemont e era Ligúria, en Mónegue e ena Val d’Aran. Eth nombre de parlants non ei establit damb precision, mès actuauments se place entre 1.000.000 e 3.700.000. D’aguesti, se considère qu'ath torn de 5.000 son parlants d’aranés.
 
D’auta banda, eth portau, qu'enquiara auie toti es sòns contenguts en catalan, espanhòu e anglés, tanben refortilhe era preséncia deth francés e er alemand. Aguestes dues edicions incorpòren informacion generica sus es activitats e era natura deth Conselh de Diplomacia Publica, atau coma informacion especifica sus es activitats mès considerables peth public francofòne e germanofile.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined