Josep Maria Pelegrí: "la planificació estratègica de les cooperatives no ha de perdre de vista la possibilitat d'agrupar-se per a comercialitzar conjuntament i ser més competitius"

query_builder   30 novembre 2014 12:57

event_note Nota de premsa

Josep Maria Pelegrí: "la planificació estratègica de les cooperatives no ha de perdre de vista la possibilitat d'agrupar-se per a comercialitzar conjuntament i ser més competitius"

Pelegrí, Raventós i Nin amb els representants de la cooperativa
Pelegrí, Raventós i Nin amb els representants de la cooperativa
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Anton Ballvé, ha presidit, aquest matí, la inauguració de l’agrobotiga de la Cooperativa Agrícola de Bràfim, que coincideix amb la Festa del Vi Novell i l’Oli Nou, d’aquesta localitat.
 
En el decurs de la seva intervenció, Josep Maria Pelegrí ha volgut fer palès que la posada en marxa de “la nova agrobotiga de l’esmentada posarà a l’abast de la població no només l’oli i el vi que s’hi comercialitza sinó productes de proximitat, bons i frescos, directes del productor. Us felicito per la vostra emprenedoria, sou un clar exemple de l’actitud que cal tenir en moments difícils, tenir reptes, ambicions, il·lusions, buscar l’excel·lència. El resultat de l’emprenedoria, l’evolució, de productors agraris a empresaris agraris, us permetrà fidelitzar els vostres socis i clients”.
 
En aquesta línia, Pelegrí també ha volgut valorar l’esforç i l’optimisme de fer en aquests moments noves inversions i tirar endavant nous projectes, “però aquest esforç també ens ha de portar a entendre que el futur passa per la concentració, l’engrandiment de les nostres cooperatives; la planificació estratègica de les cooperatives no ha de perdre de vista la possibilitat d’agrupar-se per a comercialitzar la producció conjuntament, per tal de ser més competitius i crear economies d’escala”.
 
El conseller també ha constatat que “els nostres productes gaudeixen de totes les garanties pel consumidor”, i que “les agrobotigues ens ajuden a posar en valor uns productes de proximitat, tant apreciats actualment, de gran qualitat i 100% natural, i estem parlant d’un producte que, un cop l’has provat, difícilment l’elimines de la teva dieta habitual”.
 
En aquest punt, Josep Maria Pelegrí ha assenyalat que certàmens com la Festa del Vi Novell i l’Oli Nou ajuden el consumidor a saber què hi ha darrera d’aquests olis i vins, qui els fabrica, i “ens ajuden a entendre que l’oli i el vi són un tresor de la nostra terra que els nostres pagesos treballen per a què puguem gaudir-lo amb tots els seus sabors i olors particulars. Pagesos, elaboradors, recol·lectors, etcètera, persones del nostre entorn que intervenen en el seu cultiu i elaboració; ens ajuden a divulgar el coneixement i el consum tant de l’oli d’oliva verge extra, com dels vins, i a què s’entengui que no tots són iguals, que hi ha matisos importants, diferents qualitats, i quins són més beneficiosos per la salut i mariden millor, entre altres coses, sense oblidar tampoc la importància i els avantatges de la Dieta Mediterrània. Per tant, el més important és que la gent conegui cada cop més el nostre oli i els nostres vins i les seves implicacions a tots els nivells”.
 
 
Antonio Campanera, president de la cooperativa, durant la inauguració
Antonio Campanera, president de la cooperativa, durant la inauguració
Pelegrí també ha remarcat la importància de l’enoturisme i del Projecte CoMeDPro, acrònim de “Common Mediterranean Development Project”, que s’emmarca dins del programa europeu ENPI CBC Med, un programa de cooperació transfronterera entre països de la Unió Europea (UE) i els països socis de regions situades al llarg de les costes del Mediterrani. En aquest cas, els socis són Catalunya, Sardenya i Israel. L’objectiu a Catalunya és, precisament, promocionar la cultura de l’oli, del vi, del paisatge, i dinamitzar aquests sectors i el territori.
 
Finalment, el conseller ha constatat que “la zona de Tarragona és un territori que sempre ha gaudit d’un gran producte, un producte que és el reflex de la superació i l’emprenedoria de la seva gent, i un oli i un vi amb una personalitat pròpia i unes característiques especials,”, i ha instat a “aprofitar-ho i a gaudir d’aquest plaer assequible i quotidià, que tant i tant bé valora el consumidor internacional”, a més de felicitar la Cooperativa i tota la gent del municipi pels esforços que realitzen per a organitzar aquests tipus d’actes i per a promocionar aquests productes.
 
 
moment de l'acte
moment de l'acte
D’altra banda, val a dir que prèviament a la inauguració de l’agrobotiga de la Cooperativa Agrícola de Bràfim, coincidint amb la Festa del Vi Novell i l’Oli Nou, d’aquesta localitat, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament, Domènec Vila, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, ha presidit també la inauguració de la 7a Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana de Juncosa.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

3  

Fitxers adjunts

dddd

dddd
JPG | 1033

ffff

ffff
JPG | 2019

juneda

juneda
JPG | 435

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined