• El portaveu del Govern ha assegurat que el president de l’executiu espanyol utilitza “Catalunya com a element de mercadeig electoral”

 

  • Davant diverses informacions aparegudes avui a la premsa sobre una unitat policial, Homs ha subratllat que “de confirmar-se s'haurien d'assumir responsabilitats en un país normal i corrent, el ministre hauria de plegar si passen aquestes coses”
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha denunciat en una entrevista a Rac1 que “ja hi som a la suspensió de l’autonomia” perquè “ja estem desapoderats pràcticament de tot”. El conseller ha alertat de “la trampa”  del govern espanyol  que té “la voluntat" "d'anar desprestigiant les institucions d’autogovern per acreditar de dir que no podem fer res i ha assegurat que “les solucions que ells aporten són inexistents”.  El conseller ho ha exemplificat en el fet que fa poques setmanes es va aprovar el Congrés va aprovar una llei que obliga a la Generalitat de Catalunya a passar totes les subvencions per Madrid.
 
El conseller de la Presidència ha assegurat que “volem desemmascarar el cinisme del senyor Rajoy i del PP”  de presentar les coses “com si fossin un ajut, vénen a dir que som vius gràcies al FLA i a la seva aportació, ignorant que els diners que cobreix tot això venen dels impostos que paguem tots plegats”, que cada cop que es prenen decisions a Catalunya per atenuar la situació financera “complexa” de la Generalitat “no han sigut tingudes en compte, no compleixen llei de finançament de les comunitats autònomes”, etc... Homs ha retret al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que dissabte vingués a Barcelona “simplement a tractar Catalunya com a element purament electoral de cara a la resta de l’estat espanyol” i ha lamentat que “de Catalunya se’n desentén clarament i l’utilitza com a element de mercadeig electoral”, la qual cosa  al conseller li sembla “monstruosa” perquè és la mateixa lògica que “en part ha portat les coses on som” i, en aquest punt, ha recordat la recollida de signatures contra Estatut, entre d’altres.
 
El conseller Homs s’ha mostrat optimista en relació a l’aprovació dels pressupostos, que el Govern presentarà demà al Parlament, i ha assegurat que “hi ha una oportunitat no menor, més aviat notable” perquè els comptes del 2015 puguin tirar endavant.  El titular de Presidència argumenta perquè “hi ha grups que són partidaris que hi hagi cobertes determinades necessitats, cosa que nosaltres també, això requereix tenir pressupostos”. És per això que el conseller ha vaticinat “que a l’hora de la veritat ens confrontarem amb allò que diem que volem” perquè sinó els discursos “són de cara la galeria”. A més, Homs ha subratllat que l’acord de legislatura “s’ha anat complint molt àmpliament” i ha recordat que “si tens un pacte s’ha de procurar complir”.
 
El conseller també s’ha mostrat “atònit” davant les informacions aparegudes avui al diari Ara i eldiario.es i ha suposat que el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, donarà explicacions immediates. “De confirmar-se s'haurien d'assumir responsabilitats en un país normal i corrent, el ministre hauria de plegar si passen aquestes coses”.  El portaveu ha situat aquesta informació en el context que “on han anat passant una sèrie de coses els darrers dos anys que, com a mínim són una mica singulars” perquè “s’han difós informacions que després han estat rotundament falses i aquí ningú n’ha assumit ni cap responsabilitat ni cap conseqüència”. El conseller ha reblat que  “la policia no ha d’actuar per  interessos partidaris sinó perseguint delictes i no per raons d’inspiració política”.
 
En relació a la dimissió de Mercè Pigem com a vocal del CGPJ, el conseller també ha titllat d’“al·lucinant”  que  “a una persona la facin plegar per qüestió estètica perquè és evident que no ha comès cap irregularitat”. El conseller s’ha preguntat si “és un delicte tenir la mare a Andorra”.