Cloenda de l'emprenedoria en explotacions agrícoles extensives

query_builder   1 desembre 2014 14:59

event_note Nota de premsa

Cloenda de l'emprenedoria en explotacions agrícoles extensives

FOTO WEB
Un moment de l'acte.
 
 
L’Escola Agrària de Tàrrega, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), va acollir, el passat dimecres, 26 de novembre, l’acte de cloenda de l’emprenedoria en explotacions agrícoles extensives, una emprenedoria en què hi han participat 29 joves agricultors de les comarques de l’Urgell, Anoia, Segarra, Conca de Barberà i Noguera, que al llarg dels anys 2013 i 2014 han realitzat 240 hores de formació en els àmbits de les habilitats personals, la gestió econòmica, l’agronomia, i la normativa del sector.
 
En el decurs de l’acte de cloenda, hi van intervenir el Cap del Servei de Formació Agrària del DAAM, Joan Salvador Minguet, el director-gerent de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, Antoni Pané, i el tècnic responsable de l’experimentació en cereals de lInstitut Navarrès de Tecnologies i Infraestructures Agroalimentàries (INTIA), Jesús Goñi.
 
Minguet va destacar la voluntat del Departament de donar una formació de qualitat als empresaris agraris que els ajudi a desenvolupar els seus projectes de futur amb més garanties, i que l’èxit del curs es deu a la implicació de tots els qui hi participen d’una o altra manera.
 
Per la seva banda, el director-gerent de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, Antoni Pané, com a representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), va assenyalar que l’agricultura té molts reptes, i que hi ha molt recorregut per a continuar creixent i millorant les nostres explotacions, millores que poden venir de l’esforç i la voluntat personal, però també de la incorporació de coneixements que es poden adquirir en cursos com aquest o viatges tècnics.
 
I Jesús Goñi va pronunciar una ponència en què hi va exposar el maneig, els beneficis i els resultats agronòmics de diferents rotacions de cultius en parcel·les de secà de Navarra, resultats d’assaigs i investigacions realitzades per l’INTIA durant diversos anys de forma continuada, que avalen les conclusions i metodologies que els joves emprenedors del curs podran incorporar per a la millora de la seva explotació.
 
Per  cloure l’acte, es va dur a terme l’entrega dels certificats d’emprenedoria als joves agricultors. El grup tindrà continuïtat amb els futurs seminaris d’emprenedoria, en els quals els propis agricultors plantegin aquells temes que són del seu interès, per a continuar millorant la seva explotació.
 
Aquesta és la 14a emprenedoria que el DAAM i la FCAC han finalitzat des de l’any 2006. En conjunt hi han participat 320 joves emprenedors d’arreu de Catalunya, i han estat orientades a diferents sectors agrícoles i ramaders.
 
Finalment, val a dir també que al llarg de l’any 2015 hi ha la previsió d’iniciar dues emprenedories més, que se sumarien a les dues que estan actualment en curs. 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte.

Imatge de l'acte.
JPG | 2104

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined