El conseller de Justícia presideix la VI edició dels Premis Memorial Joaquim Xicoy, que atorga l’entitat Persona i Democràcia
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha presidit aquest vespre l’entrega dels Premis Memorial Joaquim Xicoy, en la VI edició d’aquests guardons que atorga l’entitat Persona i Democràcia. Gordó, que ha estat l’encarregat d’entregar un dels reconeixements de l’entitat per a Salvador Esteve, alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, ha afirmat durant el seu parlament que, “d’acord amb els valors de l’humanisme, el personalisme i la catalanitat que representa l’entitat, hem de treballar mirant les persones sense perdre mai de vista cap d’aquestes perspectives”.
 
El titular de Justícia ha tingut paraules de record pel que fou conseller de Justícia, Joaquim Xicoy. Germà Gordó ha recordat que “aquest matí hem celebrat el Dia de la Justícia, i un dels reconeixements ha estat a la figura del conseller Xicoy”. “Joaquim Xicoy és un dels meus referents en la feina que he de desenvolupar al capdavant de la Conselleria de Justícia”, ha explicat el conseller.
 
El conseller ha volgut, a més a més, posar de manifest que, “si Catalunya hagués estat un Estat sense ser nació, hauria desaparegut”. “Hem tingut poques estructures d'Estat, algunes emanades de la societat mateixa, com els col·legis professionals. Però el que sí que hem tingut –ha ressaltat Gordó- han estat homes i dones que han treballat en el progrés econòmic i social, en la identitat, en la cultura, en l’empresa”. Això, segons Gordó, “és el que ha fet sobreviure aquest país, aquesta nació, durant 300 anys”.
 
En la seva intervenció, el conseller de Justícia ha tingut també paraules de reconeixement i d’agraïment per la feina feta pels guardonats de l’edició d’aquest any i els ha emplaçat a seguir amb la seva tasca, d’acord amb els valors que els han fet mereixedors d’aquests premis.
 
Esteve, Rigol i Aira, els guardonats d’aquesta VI edició dels Premis Joaquim Xicoy
 
Enguany, Persona i Democràcia ha atorgat el premi «Joaquim Xicoy» a la dedicació política distingida pel comportament constructiu, integrador i al servei general de Catalunya, a Salvador Esteve, alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, per la seva extensa dedicació al municipalisme i la contribució a l’arrelament d’un model participatiu i integrador.
 
L’entitat també ha reconegut Joan Rigol, president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, amb el premi «Persona i Democràcia» a la tasca exemplar caracteritzada per valors humanístics i democràtics, i potenciadora de la participació de les persones i de les entitats en la vida comunitària, per la seva trajectòria vital dedicada a mantenir i estendre els principis democratacristians, des d’una perspectiva de l’acció tant política com de participació en la vida econòmica i social, projectant les seves idees i la seva coherència política i vivencial i fent del diàleg i consens una de les seves senyes d’identitat.
 
I, alhora, Persona i Democràcia ha premiat amb el premi «Carles Cardó» a la producció periodística que contribueix a la potenciació dels valors humanístics i qualitat democràtica, a Antoni Aira, per la seva contribució a entendre la política com un exercici basat en la generositat, el compromís i el rigor.
 
El jurat de l’edició d’enguany ha estat integrat per Jordi Sales i Coderch, professor emèrit de la Universitat de Barcelona; Montse Ramon Suriñá, empresària i directora de l’Associació Dona Activa; Lluís Xicoy i Cruells, gestor de sistemes; Manuel Milian Mestre, escriptor, periodista i exdiputat al Congrés; Carme Borbonès i Brescó, presidenta de Càritas Catalunya i consellera de Càritas Espanya; i Joan Corbera i Segura, director de comunicació i relacions institucionals del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.