Sant Pau implanta una unitat pionera a l'Estat pel tractament de l'angina de pit refractària

query_builder   2 desembre 2014 13:16

event_note Nota de premsa

Sant Pau implanta una unitat pionera a l'Estat pel tractament de l'angina de pit refractària

L’objectiu de la nova Unitat d’Angina Refractària de Sant Pau és reduir els símptomes i millorar la qualitat de vida dels pacients
 
El programa d’aquesta unitat esta reconegut com experiència innovadora per l’Agència de Qualitat del Departament de Salut de la Generalitat
 
La unitat aplica tècniques d’estimulació elèctrica ja sigui a nivell medul·lar o a la pell que han demostrat ser efectives en disminuir les crisis de dolor
 
L’Hospital de Sant Pau ha posat en funcionament una unitat especial per atendre els¡¡pacients amb angina de pit refractària que segueixen presentant símptomes tot i el tractament habitual. Es tracta d’un programa reconegut com experiència innovadora per l’Agència de Qualitat del Departament de Salut que esta coordinat¡¡ pel Servei de Cardiologia i en el que hi participen altres serveis clínics de l’hospital com Anestesiologia, Gastroenterologia, i Psiquiatria. L’objectiu del programa és millorar la qualitat de vida dels pacients amb angina refractària i generar coneixement científic sobre aquesta malaltia.
 
Els pacients que pateixen angina refractària
 
L’angina de pit es produeix per l’obstrucció parcial de les arteries coronaries deguda, generalment, al dipòsit de plaques de colesterol a l’interior de les arteries (aterosclerosi). La major part dels pacients amb angina de pit responen bé als medicaments o a les intervencions aplicades. Tanmateix, hi ha un grup de malalts que no respon completament al tractament i continuen presentant crisis anginoses freqüents (angina refractària) que motiven ingressos a l’hospital i limiten la seva qualitat de vida.
 
A part de l’aterosclerosi coronaria, hi ha d’altres possibles causes de dolor toràcic molt semblants a l’angina. Per aquest motiu els pacients que es tracten a la unitat d’angina refractària són visitats per especialistes d’altres serveis clínics de l’hospital per valorar si, a part de l’aterosclerosi coronària, pateixen altres malalties associades que podrien contribuir a explicar els símptomes.
 
La Unitat d’Angina Refractària de Sant Pau
 
La Unitat d’Angina Refractària de Sant Pau atén tant als pacients de la regió sanitària pròpia de l’Hospital com els derivats d’altres centres sanitaris de Catalunya. Els pacients són valorats en un primer lloc pel Servei de Cardiologia per especialistes dels serveis de Cardiologia, i posteriorment per Anestesiologia, Gastroenterologia, Neurologia o Psiquiatria.
 
Atenent als resultats de les valoracions clíniques i de les proves diagnòstiques complementàries, s’estableix un pla de tractament integral que inclou les teràpies habituals i els tractaments més innovadors com l’electroestimulació elèctrica.
 
L’estimulació medul·lar o transdèrmica disminueix la crisi de dolor
 
L’estimulació medul·lar o transdèrmica consisteix en l’aplicació de corrents elèctriques de baixa intensitat que s’ha demostrat disminueixen el nombre de crisis d’angina i milloren notablement la qualitat de vida dels pacients.
 
Sant Pau ha estat pioner a l’Estat en l’aplicació d’aquestes tècniques des del seu inici als anys 90 del segle passat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined