El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha destacat el compromís amb la llengua i la nació catalana que va guiar la vida i l’obra de Manuel de Pedrolo. “Un compromís -ha afegit- que ha de servir-nos de referent per afrontar els reptes polítics, socials i culturals que en aquests moments té plantejats Catalunya”. Farré així ho ha manifestat en el transcurs de la visita que ha dut a terme a l’espai dedicat a l’escriptor de l’Aranyó, al Castell de Concabella, acompanyat per l’alcalde dels Plans de Sió, Adrià Marquilles, i el director del Serveis Territorials de Cultura, Josep Borrell.
 
L’Espai Pedrolo, de més de 300 metres quadrats, inclou l’exposició permanent “Pedrolo, més enllà dels límits”, que incideix en la biografia i la producció literària de l’escriptor i inclou una recreació del seu despatx de treball. El centre d’interpretació comptarà en breu amb l’arxiu personal i altra documentació de l’autor, que només estaran a disposició d’investigadors de l’obra literària de Pedrolo.  
 
La inversió en l’adequació de l’Espai Pedrolo ha estat de 320.000 euros, finançats a través dels fons europeus Leader, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i altres aportacions municipals i de l’1% cultural.

2  

Fitxers adjunts

Foto de Ramon Farré a la recreació del despatx de Manuel de Pedrolo

Foto de Ramon Farré a la recreació del despatx de Manuel de Pedrolo
JPG | 1389

Foto de Ramon Farré a l'exposició permanent "Pedrolo, més enllà dels límits"

Foto de Ramon Farré a l'exposició permanent "Pedrolo, més enllà dels límits"
JPG | 953