Actualització de la delimitació de les praderies de fanerògames marines del litoral català

query_builder   4 desembre 2014 11:50

event_note Nota de premsa

Actualització de la delimitació de les praderies de fanerògames marines del litoral català

Posidònia
Posidònia
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha actualitzat, en el seu web, la delimitació de les praderies de fanerògames marines del litoral català.
 
La delimitació publicada respon a l’objectiu de donar a conèixer les zones on, en base al coneixement actual, es poden trobar praderies de qualsevol de les espècies de fanerògames marines presents en el nostre litoral (Posidònia, Cimodocea o Zostera).
 
Per tal de poder fer aquesta delimitació la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament va abordar la recopilació de treballs i estudis fets en els darrers anys, facilitats per administracions, empreses i altres organismes, que han col·laborat de forma desinteressada en el projecte.
 
S’ha transformat tota la informació continguda en els diferents treballs en un format digital comú i, mitjançant sistemes d’informació geogràfica, s’han fusionat tots els resultats obtinguts.
 
Les dades han estat verificades per una Taula d’experts creada adhoc, formada per científics de reconegut prestigi del CSIC-CEAB i del Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB).
 
La pàgina publicada serà una capa viva, és a dir que la informació serà periòdicament actualitzada, sempre d’acord amb la millora del coneixement. Amb aquesta publicació el Departament dóna una important eina que ha d’ajudar a garantir la conservació d’aquests hàbitats d’alt interès pesquer i mediambiental.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined