·        Davant l’admissió a tràmit del recurs d’inconstitucionalitat del govern central contra llei catalana d’horaris comercials, el conseller d’Empresa i Ocupació assegura haver “superat la indignació inicial” i ha expressat la seva “preocupació perquè si se n’acaben sortint, destruiran llocs de treball i posaran en perill el nostre model comercial, un model d’èxit”.
 
·        Puig ha destacat l’acord assolit amb el sector del comerç català la setmana passada i s’ha mostrat convençut que 95% del sector mantindrà el nostre model més enllà que s’hagi recorregut la llei d’horaris”.
 
·        En l’actual context d’impàs legal, el conseller ha volgut aclarir que “som conscients que no podem traslladar la inseguretat jurídica al sector, i no podem fer inspeccions”. No obstant això, el conseller ha assegurat que es continuarà monitoritzant “la pervivència del nostre model comercial, amb voluntat estadística”. 
 
 
Després de l’admissió a tràmit del recurs interposat pel govern central el passat divendres 21 de novembre contra la llei catalana d’horaris comercials 3/2014, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assenyalat que “superada indignació inicial”, perviu la “preocupació perquè si se n’acaben sortint, destruiran llocs de treball i estan posant en perill el nostre model comercial, un model d’èxit”.
 
En un acte celebrat aquest migdia a la Borsa de Barcelona, Puig ha assegurat que el nostre model comercial només el podem defensar si ens el creiem, el defensem amb convicció, el pactem i el consensuem” i ha destacat l’acord assolit amb el sector del comerç català amb qui es va reunir d’urgència la setmana passada. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que 95% del sector mantindrà el nostre model més, enllà que s’hagi recorregut la llei d’horaris”.
 
En l’actual context d’impàs legal, el conseller ha volgut aclarir que “som conscients de que no podem traslladar la inseguretat jurídica al sector, i no podem fer inspeccions”. No obstant això, el conseller ha assegurat que es continuarà monitoritzant “la pervivència del nostre model comercial, amb voluntat estadística”. En aquest sentit, el conseller Puig ha recordat que “si la batalla jurídica la guanyem, és evident que tothom que no mantingui el model haurà de tornar a complir la llei catalana”.
 
De forma paral·lela, el conseller Puig ha assegurat que la Generalitat manté oberta la via judicial. En relació al front jurisdiccional obert, ha explicat que “demanarem al Tribunal Constitucional l’aixecament de la suspensió cautelar de la normativa catalana, i defensarem fins a l’extenuació que sota els interessos generals de l’economia no es pot regular el nombre d’hores que obre una botiga. Aquesta ha de ser una potestat —com passa a la resta d’Europa— de cada territori, de cada sistema cultural, de cada model econòmic”.
 
Sense deixar d’utilitzar totes les eines polítiques i jurídiques actualment a l’abast de la Generalitat per defensar el model comercial català, Puig ha apuntat que “continuem treballant per tenir competències pròpies, que vol dir estructures d’un país normal”. “Si el país vol que siguem un país normal, haurem de tenir el nostre propi règim d’horaris comercials”, ha reblat el conseller.
 
 
Entitats que subscriuen la “Declaració del Comerç Català en defensa del Model propi del País”
 
La intenció del govern català és formalitzar, en breu, el pacte assolit dijous passat amb un manifest signat per totes les entitats, associacions i institucions assistents a la reunió i que es presentarà en un acte solemne al Parlament.
 
Les entitats que subscriuen aquesta declaració són: Confederació de Comerç de Catalunya, PIMEC-Comerç, Unió General de Treballadors, Comissions Obreres, Associació Catalana de Municipis i Comarques,  Federació de Municipis de Catalunya, Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya (CEDAC), Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors (CAT-DIS), Federació Provincial d’Empresaris del Comerç de Lleida (FECOM), Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, Fundació Barcelona Comerç, Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa (CECOT), Consell General de Cambres de Catalunya, Col•legis d’Agents Comercials de Catalunya,  Asociación Nacional de Centrales de Compra y Servicios (ANCECO),  Comertia,  Associació de Mercats Municipals, Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, Barcelona Oberta, Fundació Comerç Ciutadà, Confederació Catalana d’Associacions de Marxants, Unió de Venedors Ambulants.
 
(Adjuntem el document de la Declaració)
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Declaració del Comerç Català

Declaració del Comerç Català
PDF | 165