• La productora Minoria absoluta es farà càrrec del guió de l’acte, que se celebrarà al TNC
  • Helena García Melero i Marc Giró seran els presentadors de la gal·la, que sortejarà cinc grans premis
  • A partir de dilluns, Catalunya Ràdio se sumarà a la campanya “Guanya 2 milions d’euros amb la Grossa”
Fotografia de la roda de premsa
El segon sorteig de la Grossa de Cap d’Any se celebrarà el dimecres 31 de desembre a les 12:30h del migdia a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i serà retransmès en directe per Televisió de Catalunya.
 
Segons ha explicat la directora general de Tributs i Joc, Elsa Artadi,  el sorteig tindrà una durada aproximada de mitja hora i comptarà amb cinc extraccions –una per cadascun dels cinc grans premis- i en ordre ascendent. La primera extracció correspondrà al cinquè premi i la darrera al primer premi. Cada un dels premis comptarà amb una maleta de 50 boles –numerades del 0 al 9- d’un color determinat, cada premi tindrà assignat un color concret. “El bombo que s’utilitzarà aquest any serà el mateix de l’any passat, però hem fet algunes millores tècniques com ara uns dispensadors per no haver d’introduir les boles manualment. Es tracta d’agilitzar al màxim les extraccions”, ha explicat Elsa Artadi, directora general de Tributs i Joc. 
 
Artadi també ha anunciat que aquest any els presentadors de la gal·la seran Marc Giró i Helena García Melero, que repetirà com a conductora de l’acte. El guió del sorteig anirà a càrrec de Minoria absoluta, la productora dels programes “Polònia” i “Crackòvia” de TV3. “L’humor és un tret diferencial de la Grossa i la seva campanya comunicativa i per això hem triat aquesta productora. L’humor serà molt present el dia del Sorteig”, ha assegurat Artadi.
 
“Guanya 2 milions d’euros amb la Grossa i Catalunya Ràdio”
 
El proper dilluns dia 15, El Matí de Catalunya Ràdio començarà el sorteig diari de 20 bitllets de la Grossa per a un únic oient. El número serà el 19830, que recorda l’any de la primera emissió de la ràdio catalana, l’any 1983. El programa que dirigeix Mònica Terribas plantejarà cada dia una pregunta relacionada amb La Grossa de Cap d’Any i sortejarà 20 bitllets entre tots els oients que responguin correctament a aquesta pregunta. “Si aquest número resulta ser el primer premi de la Grossa, aquesta persona guanyaria 2M d’euros, ja que el primer premi són 100.000 euros per bitllet i estem regalant 20 bitllets, d’aquí l’eslògan Guanya 2 milions d’euros amb la Grossa i Catalunya Ràdio”, ha aclarit Artadi.
 
El passat 1 de desembre el programa “Divendres” de TV3 ja va començar la campanya “Guanya 1 milió d’euros amb la Grossa i TV3”, i durant la primera setmana de desembre han sortejat 50 bitllets, 10 cada dia, a un únic encertant. Amb una participació de gairebé 44.000 espectadors, durant els primers sis dies de la campanya. Com que el passat dilluns dia 8 de desembre era festiu, el proper divendres dia 12 el programa sortejarà 20 bitllets a un únic espectador i comptarà amb la presència de La Grossa al plató.
 
L’emissora de ràdio Rac1 també se sumarà a la iniciativa el proper dimarts 23 de desembre i sortejarà entre els seus oients el número 10500, que correspon a la primera emissió de la cadena, l’1 de maig del 2000.
 
Elsa Artadi ha explicat que ja s’han distribuït més de 21M de la Grossa, un 42% de la loteria emesa per a aquest sorteig. En participacions ja s’han venut 1,2M d’euros, entre més de 500 associacions. “Des del passat 1 de desembre, totes les comandes que facin els venedors podran ser retornades en cas que no es venguin. És una de les novetats d’aquest any, i l’objectiu és que no es quedin números al magatzem i no hi hagi demanda insatisfeta, com va passar l’any passat”, ha afirmat Artadi.
 
Un 20% més de probabilitats de tenir premi
 
El primer premi de la Grossa guanyarà 20.000 € per euro jugat, és a dir, 100.000 € al bitllet de 5 €. El segon atorgarà 6.500 € per euro jugat (32.500 € al bitllet de 5 €) i el tercer, 3.000 € per euro jugat (15.000 € al bitllet de 5 €). A més, enguany s’han creat dos premis nous: un quart, que donarà 1.000 € per euro jugat (5.000 € al bitllet de 5 €), i un cinquè de 500 € per euro jugat  (2.500 € per bitllet de 5 € premiat).
 
Una altra de les novetats d’aquest any són els premis especials a les centenes, de 25 € per bitllet de 5 €. Es premiaran els números que tinguin les tres primeres xifres coincidents en el mateix ordre del sorteig amb les tres primeres xifres de qualsevol dels cinc números guanyadors.
D’altra banda, se segueixen premiant les terminacions dels cinc primers premis, així com el número anterior i posterior de cadascun d’ells. Aquest any, els compradors de la Grossa tindran un 20% més de possibilitats d’obtenir premi.

3  

Imatges

Fotografia de la roda de premsa (1)

Fotografia de la roda de premsa (1) 2576

Fotografia de la roda de premsa (2)

Fotografia de la roda de premsa (2) 2564

Fotografia de la roda de premsa (3)

Fotografia de la roda de premsa (3) 2550

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 256