• Encarrega a la mesa que valori les vies per executar la resolució de l’OARCC, després que el Suprem rebutgés les mesures cautelars demanades per la Generalitat.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat avui que el proper dilluns signarà la convocatòria de la constitució de la mesa de contractació perquè aquesta estudiï la millor via per donar compliment immediat a la resolució de l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) sobre el concurs pel qual es va adjudicar la gestió del servei de la xarxa Ter Llobregat a un consorci format per Acciona i el fons brasiler BTG Pactual.
 
El gener de 2013, l’OARCC va resoldre excloure aquesta agrupació d’empreses del procediment de licitació de la gestió d’ATLL per considerar que Acciona no respectava el calendari d’obres proposat al plec de condicions. Tant la mateixa Acciona com la Generalitat van sol·licitar l'adopció de mesures cautelars per no executar aquesta resolució. No obstant, tant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com, posteriorment, el Tribunal Suprem (TS) van rebutjar la petició, malgrat que el tribunal català encara no s’ha pronunciat sobre el fons de la qüestió.
 
El conseller Vila ha explicat que ara "serà responsabilitat de la mesa interpretar la sentència i analitzar com hi pot donar compliment de manera ràpida, sempre atenent a l'interès general". El conseller ha afegit que l'objectiu és, "com no podia ser d'una altra manera, donar compliment a les lleis, que és sempre la voluntat del Govern".
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 97