El CatSalut, l’ICO i el laboratori Celgene signen una proposta de col·laboració amb l’objectiu de d’establir fórmules de col·laboració i pagament lligades a l’obtenció de resultats en salut
Acord de Risc Compartit
El Servei Català de Salut (CatSalut), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i Celgene han signat un conveni per avançar en el coneixement de resultats en salut que faci compatible l’accés a la innovació farmacèutica en oncohematologia amb la sostenibilitat del sistema sanitari català.
 
L’acord permet monitorar i garantir que els pacients de l’ICO rebin el tractament indicat i optimitzar els recursos disponibles, així com explorar un nou model pilot d’acord de pagament basat en resultats en salut. Aquesta iniciativa implementa nous models de pagament basats en resultats i se suma a d’altres que ja estan en marxa a l'ICO amb diversos laboratoris farmacèutics.
 
Amb aquest conveni, i d'acord amb el Pla de Salut 2011-2015, es renova el compromís del CatSalut per avançar en escenaris nous en què tots els agents del sistema de salut siguin coresponsables per compartir les incerteses associades als resultats en salut de la innovació farmacèutica.