Govern

El Govern avança en el procés de racionalització i simplificació de l'Administració

query_builder   16 desembre 2014 14:51

event_note Nota de premsa

El Govern avança en el procés de racionalització i simplificació de l'Administració

 
  • El Consell Executiu aprova un decret que suprimeix 65 òrgans col·legiats que havien esdevingut innecessaris i inoperatius
 
  • Es tracta d’un tràmit més que s’emmarca en el procés de simplificació i reducció de l’Administració iniciat la legislatura anterior que ha permès reduir un 25,6% el nombre d’entitats amb participació majoritària de la Generalitat
 
El Govern avança en el procés de racionalització i simplificació de l'Administració de la Generalitat, iniciat la legislatura passada, amb l’aprovació d’un decret que permet suprimir 65 òrgans col·legiats que havien resultat inoperatius. Es tracta d’òrgans integrats per diverses persones, amb funcions d’assessorament, proposta, seguiment o control, que han esdevingut innecessaris, perquè han assolit les seves finalitats o perquè les poden assumir altres òrgans ja existents o les pròpies estructures departamentals.
 
Impulsat per la Secretaria d’Administració i Funció Pública del Departament de Governació i Relacions Institucionals, la mesura desplega l’Eix 7 del Pla de reforma de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic, que té com a objectiu racionalitzar i simplificar l’organització dels departaments i del seu sector públic, i que preveu diverses actuacions, com ara la reordenació en aquest cas dels òrgans col·legiats.
 
Fins al moment, el procés de simplificació i reducció de l’Administració de la Generalitat ha permès obtenir els resultats següents:
 
-       Estructures orgàniques departamentals. Des de setembre de 2010, s’ha reduït en un 12,56% el nombre d’unitats, òrgans actius, àrees funcionals i unitats laborals de les estructures departamentals (s’ha passat de 2.356 a 2.060).
 
-       Sector públic instrumental. S'ha assolit l’objectiu fixat pel Govern, amb una reducció del 25,6% del nombre d’entitats amb participació majoritària de la Generalitat. Entre l'1 de gener de 2011 i el 31 de desembre de 2013 s'ha passat de 273 a 203 entitats). 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined