Gpverm

El Govern aprova el primer contracte programa de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

query_builder   16 desembre 2014 14:52

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el primer contracte programa de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

 
  • L’Executiu aportarà 73,59 milions d’euros fins al 2017 a l’organisme, que ha assumit les competències i responsabilitats dels anteriors Institut Cartogràfic i Institut Geològic de Catalunya
 
El Govern ha aprovat la subscripció del primer contracte programa entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el nou Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). El document defineix els objectius anuals, la previsió de resultats i els instruments de seguiment i control i d'avaluació a què s'haurà de sotmetre l'activitat de l'entitat durant la vigència del contracte. En total, el Govern aportarà 73,59 milions d’euros a l’Institut entre 2014 i 2017.
 
En funcionament des de l’1 de febrer passat, l’ICGC és una entitat de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia, autonomia administrativa, tècnica i econòmica, que assumeix les responsabilitats dels anteriors Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) i Institut Geològic de Catalunya (IGC). L’Institut exerceix competències sobre geodèsia i cartografia i sobre la infraestructura de dades espacials de Catalunya. També s’encarrega d’impulsar i dur a terme actuacions relatives al coneixement, la prospecció i la informació sobre el sòl i el subsòl. Algunes de les actuacions a què es compromet l’ICGC són:
 
-       Generar i mantenir geoinformació de base fiable, tècnicament avançada, oficial i actualitzada, per donar suport als processos de gestió i decisió del Govern i altres administracions públiques, a la indústria de la geoinformació i al públic en general.
 
-       Adquirir, classificar, emmagatzemar, mantenir i interpretar les dades geològiques, edafològiques i geotemàtiques.
 
-       Establir, gestionar, conservar i millorar la infraestructura física i els sistemes tecnològics necessaris per construir i gestionar el Servei de Posicionament Integrat de Catalunya (SPGIC).
 
-       Donar suport tècnic permanent a la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya i al Govern en les actuacions al territori.
 
-       Posar a disposició de l’Administració i de la ciutadania les dades, la informació i el coneixement de l’ICGC, i noves eines i plataformes que permetin un tractament ràpid i àgil de qualsevol geoinformació.
 
-       Mantenir i millorar els serveis públics de posicionament d’alta precisió, d’informació sísmica i de predicció d’allaus.
 
-      Integrar l’R+D als processos productius de l’ICGC.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined