Govern

El Govern es personarà davant del TC per defensar la normativa catalana d'horaris comercials

query_builder   16 desembre 2014 14:58

event_note Nota de premsa

El Govern es personarà davant del TC per defensar la normativa catalana d'horaris comercials

 
  • El Consell Executiu acorda sol·licitar al Tribunal Constitucional que aixequi la suspensió cautelar de la normativa catalana
 
  • El Govern considera que aquesta nova ofensiva legal forma part de la voluntat política del Govern espanyol d'uniformitzar el comerç de tot l'Estat seguint el model de la Comunitat de Madrid
 
El Govern es personarà davant del Tribunal Constitucional per defensar el model català de comerç, després que l'Executiu espanyol hi hagi interposat un nou recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei catalana d'horaris comercials i de mesures per a determinades activitats de promoció. El Consell Executiu ha acordat sol·licitar al TC que aixequi la suspensió cautelar de la norma, aprovada el mes de gener passat amb un ampli consens de les forces polítiques del Parlament de Catalunya, amb 100 vots a favor i 19 en contra.
 
El Govern espanyol va recórrer, al novembre, la Llei catalana d'horaris comercials en considerar que vulnera la normativa estatal. El cas és que, justament, el Govern de la Generalitat ja havia impugnat la normativa espanyola davant del TC per envair competències de Catalunya i actualment està pendent del pronunciament del Constitucional.
 
El Govern considera que aquesta nova ofensiva legal forma part de la voluntat política del Govern espanyol d'uniformitzar el comerç de tot l'Estat, seguint el model de la Comunitat de Madrid.
 
Representants de la Generalitat, comerciants, sindicats i institucions han lliurat a la presidenta del Parlament de Catalunya la Declaració del comerç català en defensa del model propi del país. El manifest fa palès el rebuig a la política recentralitzadora imposada per l’actual Govern de l'Estat, que promou la desregulació i amenaça l'equilibri de formats, el comerç urbà i la transparència en el mercat”.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined