Moment de la presentació
Jordi Bort presentant la proposta de l'Incavi
Avui s’ha presentat a Barcelona el cicle de concerts Born de Cançons 2015, organitzat per El Born Centre Cultural, de l’Ajuntament de Barcelona, i el Grup Enderrock. La proposta artística aprofita la revolució creativa que es viu actualment a la nova escena del pop d’autor en català –i també del jazz– per oferir a Barcelona un espai musical permanent per a la presentació, estrena i promoció de la nova generació.
 
És en aquest marc que l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del Departament d’Agricultura (DAAM), aportarà el seu gra de sorra, proposant que  cada concert incorpori el maridatge amb vins de les nostres denominacions d’origen (DO) que ajudaran els oients a traslladar-se a l’atmosfera pròpia que evoca cada proposta musical.
 
Segons ha explicat el director general de l’INCAVI, Jordi Bort, a la presentació de l’esdeveniment, “la cultura musical i la vitivinícola són transversals i universals. Elements capaços de despertar els nostres sentits més profunds i traslladar-nos a escenaris, paisatges i històries molt diferents”.
 
Bort també ha explicat que “la diversitat musical del nostre país és, també, un reflex de la diversitat de les DO catalanes. Totes elles amb el seu caràcter, identitat i peculiaritats que les converteixen en una expressió del territori. Són petits relats de vinya que s’associen al relat de la cançó, i tots ells tenen en comú una procedència i un sentit”.
 
“Això és el que pretenem aconseguir al Born de Cançons: que la cultura musical i vitivinícola del nostre país s’agafin de la mà i ens transportin, plegades, a un nou món de sensacions per descobrir”, ha conclòs Jordi Bort.
 
El Born Centre Cultural es troba ubicat a la plaça Comercial, 12. I les entrades tindran un cost de 10 euros, si es compren de forma anticipada (www.borndecançons.cat), o 15 euros, si es compren a la taquilla.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.