El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, s’han reunit aquest migdia, per primera vegada, després que el passat mes de setembre el ministre Catalá prengués possessió com a titular de la cartera de Justícia en substitució d'Alberto Ruiz Gallardón
El conseller de Justícia, Germà Gordó, s’ha reunit aquest migdia amb el ministre de Justícia, Rafael Català, en la que ha estat la primera trobada des que el nou ministre va prendre possessió de la cartera de Justícia en substitució d’Alberto Ruiz Gallardón. Un cop acabada la reunió, i davant dels mitjans de comunicació, el conseller Gordó ha explicat que “hem tractat bàsicament sobre tres temes diferents”. El titular de Justícia ha especificat que aquests temes han estat: “un que té molt a veure amb els recursos materials i les taxes i, d’abast competencial, he tornat a demanar la modificació de la Llei orgànica del poder judicial en el sentit de crear el Consell de Justícia de Catalunya”, i, finalment, han parlat sobre “temes més generals que abasten tot l’Estat espanyol, com les reformes del Codi penal o de la Llei d’enjudiciament criminal”.
 
En aquest sentit, el conseller de Justícia també ha posat de manifest que “creiem que és bo que hi hagi un nou Codi penal i una nova Llei d’enjudiciament criminal i que la major part d’aquestes dues aportacions són profitoses”. Així mateix, ha puntualitzat que “hi ha altres qüestions que no veiem gens clares”. Aquestes qüestions a les quals ha fet referència Germà Gordó han estat: la “cadena perpètua”, que preveu el Codi penal i que anomena presó permanent revisable, i el control de les comunicacions per part del Ministeri, previst en la reforma de la Llei d’enjudiciament criminal que es va aprovar en el Consell de Ministres de la setmana passada.
 
En la reunió, que ha durat al voltant de trenta minuts, el conseller Gordó i el ministre Catalá han tractat també sobre la qüestió de les taxes judicials. Pel que fa a aquest punt, el conseller de Justícia ha manifestat que “em sembla que el ministre està intentant treballar exactament en la mateixa direcció”, en una clara referència a la via del diàleg. I també ha afirmat que “l’única cosa que sí que li hem demanat, a més de tenir en compte els operadors jurídics i judicials, és que també compti amb les comunitats autònomes que tenim competència en matèria d’Administració de justícia”.