• La recuperació de la paga està “absolutament garantida” amb els pressupostos, però “es faran tots els esforços” per assegurar-la si hi ha pròrroga
  • La rebaixa fiscal del Govern espanyol té una finalitat “clarament electoralista”
Fotografia de l'entrevista
En una entrevista al programa “El Matí de Catalunya Ràdio”, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha explicat que “sigui quin sigui l’escenari –nou o de continuïtat- el millor és que es recolzi en un pressupost aprovat”. Per al conseller és “feina feta que estalviaria molts maldecaps” i ha afegit que només amb uns pressupostos nous es poden convocar oposicions, per exemple, al cos d’inspecció d’Hisenda per anar construint la Hisenda pròpia.
 
Sobre la recuperació de la paga extra, el conseller ha assegurat que “està absolutament garantida” amb els pressupostos, però que si hi ha pròrroga “es faran tots els esforços i es prendran totes les mesures per assegurar-la”.
 
Preguntat sobre la rebaixa fiscal del Govern espanyol, el responsable de les finances catalanes l’ha titllada “d’imprudent” i ha assegurat que té una finalitat estrictament electoral. “Hem de mantenir un sentit de responsabilitat i procurar una reputació de seriosos amb la gestió fiscal. Reputació que Espanya no té per aquesta política clarament electoralista de rebaixar impostos quan encara no tocava”, ha afegit.
 
Pel que fa a la concessió d’Aigües Ter-Llobregat a l’empresa Acciona, ha recordat que “és normal” que una operació d’aquest tipus es judicialitzi. També ha dit que encara s’espera la sentència del tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el fons de l’assumpte: “encara no s‘ha jutjat si es va fer bé o no la concessió. Jo crec que es va fer bé. El TSJC ho haurà de dir algun dia. Es una gran llàstima que no ho digui prou ràpid per evitar aquestes anades i vingudes amb temes procedimentals”.
 
Sobre un possible referèndum, el conseller ha assegurat que el reconeixement internacional vindrà abans de l’opinió pública que dels governs. “Qualsevol manifestació del tipus de referèndum ha de ser claríssima, que no tingui interpretacions i molt contundent. Si no, costarà aquest reconeixement internacional que depèn fonamentalment de l’impacte sobre l’opinió pública”, ha afirmat.
 
Mas-Colell també s’ha referit a La Grossa de Cap d’Any que ja ha superat els 25M que va vendre l’any passat. Arribarem significativament per sobre de l’any passat”, ha vaticinat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 165