L’Agència de Residus de Catalunya proporciona contenidors per fer una recollida selectiva
 
 
La Generalitat de Catalunya presenta l’exposició “Som Gent de Profit” de l’Agència Catalana de Residus sobre el malbaratament alimentari en el marc del Festival de la Infància d’enguany, que se celebra del 27 de desembre al 4 de gener, al recinte firal de Montjuïc.
 
Enguany la Generalitat hi disposa d’un espai unificat amb la presència de diversos departaments. L’espai conjunt de la Generalitat en l’actual edició ocupa més de 3000 metres quadrats, tenint en compte l’espai unificat interior i el circuit  habilitat pel Servei Català del Trànsit a la plaça Univers.
 
L’exposició i el taller associat que s’organitza al Festival, com també  la campanya informativa  de l’Agència sobre aquest tema, pretén incrementar el coneixement sobre el malbaratament alimentari i aconseguir-ne la seva reducció. El menjar constitueix un recurs valuós que cal tractar i consumir amb responsabilitat per aprofitar-ne les capacitats nutritives. Tot i això, en les societats desenvolupades es llencen milers de tones d’aliments. A Catalunya es llencen cada any unes 262.000 tones de menjar. Això correspon a dir que cada català llença 39 kg de menjar a l’any!
 
En aquest espai expositiu també s’hi pot veure un audiovisual sobre l’exposició itinerant “Temps del Romànic. Art, vida i consciència. La mostra, que es pot visitar fins a l'11 de gener de 2015 al Palau Robert, permet redescobrir i interpretar el Romànic català, patrimoni molt important en la història de Catalunya i Europa, mitjançant recursos audiovisuals i interactius. També s’hi presenten audiovisuals d’algunes de les rutes de Catalunya del Palau Robert.
 
Diversos departaments de la Generalitat presenten al Festival propostes i activitats lúdiques, esportives i educatives per als infants. En aquesta edició hi són presents els departaments de la Presidència, Ensenyament, Salut, Interior, Territori i Sostenibilitat, Benestar Social i Família, Empresa i Ocupació, i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.
 
 
Departament de la Presidència (Secretaria General de l’Esport)
La Secretaria General de l’Esport, conjuntament amb el Club Súper3, proposen una gimcana formada per tres activitats enllaçades on es posa a prova l’habilitat, la imaginació, la destresa i la preparació física dels participants amb la finalitat que tothom faci exercici d’una manera divertida, fomentant la formació de valors com la tolerància, el treball en equip, el respecte... Les tres proves de la gimcana estan delimitades per dos punts d’informació. En el punt de la Secretaria General de l'Esport es podrà consultar sobre tot allò referent a l’esport català i s’obsequiarà tots els participants amb un calendari magnètic per fer seguiment de l’activitat física setmanal. En el punt del Club Super3, es podran consultar els continguts del Super3 i fer-se o renovar-se el carnet de súper.
 
Departament d’Ensenyament
Les activitats apropen el públic infantil a les llengües estrangeres, amb propostes de jocs en diverses llengües. Aquesta proposta vol remarcar que el sistema educatiu català fa els alumnes plurilingües.
 
Departament de Salut (Agència de Salut Pública)  
El Departament, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, promou entre els més petits el joc actiu, l’alimentació saludable i els hàbits higiènics a la cuina. Amb el lema "Molta fruita! Molta marxa!" a l’estand si'hi realitzen les activitats següents: un taller sobre la piràmide de l'alimentació saludable, en el qual s'explicarà als infants la ubicació dels aliments bàsics i la importància de menjar de tot, especialment fruites i verdures; un taller de preparació i degustació d’una macedònia de fruites; explicació de la piràmide de l’activitat física i de la importància del joc actiu i de l’ activitat física diària; joc de la xarranca, i projecció de vídeos amb consells de salut
 
Sistema d’Emergències Mèdiques 
S’hi exposa una ambulància del SEM. El Sistema d’Emergències Mèdiques ensenyarà una ambulància amb el seu equipament complet a tots els menuts que hi vulguin pujar.
 
Departament d’Interior (Protecció Civil), Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, CAT 112 i Servei Català de Trànsit)
S’hi programen activitats des d’un espai del CAT 112 per familiaritzar els nens i nenes amb el número d’emergències 112, tallers i jocs per donar a conèixer als més petits els senyals d’emergència. A més, els nens poden aconseguir un carnet infantil a l’àrea dels Mossos d’Esquadra i poden baixar per una barra a la zona dels Bombers. També s’hi presenten vehicles dels Bombers i dels Mossos d’Esquadra.
 
El Servei Català de Trànsit ha habilitat un circuit  a la plaça Univers que pares i fills poden recórrer amb tricicles i aconseguir el carnet de copilot. També s’hi programen activitats dels Mossos d’Esquadra i Bombers, i s’hi exhibeix un camió del  Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), centre superior de coordinació i informació de l'estructura de protecció civil de Catalunya.
 
Departament de Territori i Sostenibilitat (Agència de Residus de Catalunya)
L’Agència de Residus de Catalunya dóna a conèixer als infants els conceptes bàsics de la recollida selectiva de residus mitjançant un inflable en forma de pop de grans dimensions. Enguany, des de l’Agència de Residus de Catalunya es proporcionen contenidors per fer una recollida selectiva en16 punts de reciclatge.
 
Departament de Benestar Social i Família
La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària disposa d’un espai lúdic destinat a totes les edats amb jocs sobredimensionats d’habilitat, d’estratègia i de punteria, un rocòdrom d’escalada i dos espais per a nens de fins a 3 i 5 anys.
 
A l’àrea de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència s’hi presenta “El Joc dels Drets”, un web per fer més propers els drets dels infants a qui n’és titular. La proposta combina activitats lúdiques tradicionals amb tecnologia tàctil d’accés a l’espai virtual.”
 
Departament d’Empresa i Ocupació (Agència Catalana del Consum)
L’Agència Catalana del Consum programa tallers de consum adreçats als infants i a les famílies per donar a conèixer els bons hàbits de consum en família.
 
Autoritat Catalana de Protecció de Dades
L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades vol conscienciar els menors sobre com protegir la informació personal a la xarxa. Un joc electrònic explica als infants les pautes sobre com es poden moure per Internet sense problemes i com s’han de preservar les seves dades personals.