Ensenyament convocarà el triple de places per obtenir el Diploma d'Estudis en Llengua Francesa Escolar

query_builder   2 gener 2015 09:00

event_note Nota de premsa

Ensenyament convocarà el triple de places per obtenir el Diploma d'Estudis en Llengua Francesa Escolar

 
  • S’oferiran 1.500 places als alumnes de secundària perquè puguin inscriure’s a les proves per obtenir el DELF, que atorga el Ministeri d’Educació Nacional de França

 

  • És el segon any que es podran realitzar aquestes proves, arrel d’un conveni que van signar l’any passat el Departament i l’Institut Francès

 

  • A més, professors de francès es formaran el proper gener per a preparar-se com a examinadors de les proves, que es realitzaran el mes de maig
 
El Departament d’Ensenyament obrirà el proper mes de febrer la convocatòria de 1.500 places de les proves per obtenir el Diploma d’Estudis en Llengua Francesa Escolar (DELF), adreçada als alumnes de secundària dels instituts catalans. Això suposa el triple de places que l’any passat, en què se’n van convocar 500. Es vol aconseguir que el màxim nombre d’alumnes de secundària puguin obtenir aquest certificat.
 
El DELF escolar, l’atorga el Ministeri d’Educació Nacional de França i és un certificat reconegut a tota Europa. Permetrà atorgar als alumnes examinats els títols equivalents als nivells A2, B1 i B2 del marc europeu comú de referència.
 
És el segon any que l’alumnat podrà realitzar aquestes proves, gràcies al conveni que van signar el passat mes de gener el Departament i l’Institut Francès. Concretament, les proves les podran realitzar els alumnes que cursen francès com a primera o com a segona llengua estrangera als centres d’educació secundària de Catalunya. En la primera convocatòria de maig de 2014 van aprovar el 99% dels 500 estudiants que s’hi van presentar.
 
Els alumnes que vulguin inscriure’s per obtenir el certificat ho podran fer el proper mes de febrer. L’examen es durà a terme el mes de maig, a centres públics de secundària  seleccionats d’arreu de Catalunya. Els aspirants hauran de fer una prova oral i escrita per demostrar que han assolit el nivell requerit de comprensió i expressió en francès, proposada pel CIEP (Centre International d’Études Pedagògiques), organisme oficial  del govern francès amb competències en la matèria.
 
El dissabte 24 de gener, professors catalans de francès es formaran per tal de poder preparar adequadament els seu alumnat per a les proves, en una jornada amb un expert del CIEP, desplaçat a Barcelona especialment per fer aquesta formació.
 
El fet que un elevat nombre d’alumnes que cursen l’ESO obtinguin el DELF escolar fa possible que puguin tenir més opcions de cursar el Batxibac, currículum mixt de Batxillerat i Baccalauréat. Per això, de cara als propers cursos es preveu un increment notable de l’alumnat que pugui accedir a realitzar aquestes proves.
 
L’objectiu de l’acord de col·laboració entre les dues administracions és promoure l’excel·lència en les llengües, fomentar l’estudi de més idiomes entre l’alumnat i potenciar el coneixement de la llengua francesa.
 
 
2 de gener de 2015
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined