TES
  • Les obres, que consistiran en col·locar un col·lector al pas inferior de l’antic ferrocarril començaran al primer semestre de 2015 i tenen un pressupost d’1 MEUR
 
  • El Departament de TES també arriba a un acordar amb l’Ajuntament de Tortosa perquè els estudiants, jubilats i pensionistes puguin disposar d’una tarifa especial i la integració tarifària amb transbordament gratuït entre les línies interurbanes de bus competència de la Generalitat i les urbanes de l’Ajuntament
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) durà a terme les obres de millora del drenatge a la carretera C-12 al seu pas per Tortosa per evitar les inundacions que es produeixen sota el pas inferior de l’antic ferrocarril. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha anunciat aquest matí a Tortosa que les obres començaran durant el primer semestre de 2015, que tindran una durada de 6 mesos i un pressupost d’1 MEUR. Font també ha explicat l’acord a què el Departament de TES ha arribat amb l’Ajuntament de Tortosa per tal que els estudiants, jubilats i pensionistes puguin gaudir d’unes tarifes especials en les línies de bus interurbà competència de la Generalitat de Catalunya.
 
Actualment, la C-12 al seu pas sota l’antic ferrocarril, al punt quilomètric 18+150, crea un punt baix on es concentren les aigües de la pluja quan es produeixen aiguats intensos. El projecte preveu la construcció d’un col·lector general de 500 metres de longitud que transportarà directament l’aigua de pluja fins al riu Ebre. Per interceptar l’aigua s’ha previst la construcció d’uns embornals als costat nord i sud de la C-12 i la construcció de dos ramals, nord i sud, per transportar les aigües fins al col·lector general. El desguàs es farà per gravetat, de manera que s’evita així l’ús de bombes.
 
Justament, el Departament de TES està a punt d’aprovar el projecte de traçat del desdoblament de la C-12 (Eix de l’Ebre) al seu pas per Tortosa, que ja s’ha sotmès a exposició pública, i que compta amb una inversió estimada de 106,5 MEUR. El projecte comprèn un tram d’uns 6,5 quilòmetres de longitud, entre Vinallop (intersecció amb la T-331) i la intersecció amb l’accés a Jesús i tres trams:
 
1. Vinallop - pont sobre el canal de la Dreta de l’Ebre (2,1 km)
 
En aquest tram, es preveu la construcció d’una autovia de tipus interurbà, separada de la carretera actual, la qual passarà a donar servei al trànsit més local. La secció de la nova autovia estarà formada per dues calçades separades per un mitjana. Cada calçada tindrà dos carrils de 3,5 metres, un voral exterior de 2,5 metres i un voral  interior d’1 metre.
 
2. Pont sobre el canal  de la Dreta  de  l’Ebre – rotonda pont del Mil·lenari (2,3 km)
 
Es preveu per aquest tram una autovia de caràcter urbà que aprofiti la calçada ja existent, amb dues calçades separades per  una mitjana central. Cada calçada té dos carrils de  3,5 metres i un voral interior de 0,5 metres. Al costat dret de cada calçada es preveu la formació d’una calçada lateral (via col·lectora) de 3,5 metres d’amplada per a facilitar l’accessibilitat a les edificacions properes. Entre la rotonda del pont del mil·lenari i la zona de la indústria Padesa, es preveu la formació d’un camí per a la circulació  de  vianants i també la construcció d’un pas superior de vianants per facilitar-hi l’accés.
 
3. Pont del Mil·lenari – accés a Jesús (2,1 quilòmetres)
 
Correspon a una zona consolidada urbanísticament on la calçada ja està desdoblada. En un primer tram d’uns 600 metres, fins a l’accés del Raval de Crist), s’ha previst la millora del paviment i de la senyalització. A continuació, es projecten dues actuacions que contribuiran a la millora de la funcionalitat: soterrar un tronc de la carretera i ordenar la C-12 en superfície i la construcció d’una rotonda al tram final per facilitar els moviments que ara no són possibles.
 
 
Acord amb l’Ajuntament de Tortosa per al bus interurbà
 
També aquest matí Font ha avançat el conveni que pròximament signarà amb  l’Ajuntament de Tortosa i que permetrà el consistori establir un sistema de tarifació especial per a estudiants, jubilats i pensionistes per viduïtat i invalidesa, en determinats serveis interurbans que són competència de la Generalitat, així com la integració tarifària amb els serveis urbans.
 
Concretament, aquestes tarifes socials, que s’aplicaran ja aquest 1 de gener, permetran aquests col·lectius fer els seus desplaçaments fent servir tant el bus urbà com l’interurbà sense que això els signifiqui cap cost afegit. Per fer el transbordament d’un vehicle a l’altre disposaran d’un temps de 45 minuts. Les línies interurbanes, gestionades per La Hispano de Fuente En-Segures, SA, que estaran sotmeses a aquest acord són:
  • L 0834 Vinallop – Tortosa
  • L 1610 Tortosa – Jesús – Roquetes (L-1)
  • L 1009 Tortosa – Alfara de Carles
  • L 1606 Tivenys – Bitem – Tortosa
  • L 1623 Tortosa – l’Aldea – Amposta – St. Carles de la Ràpita – Alcanar
  • L 1602 Tortosa –l’Aldea – Deltebre – St. Jaume d’Enveja.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 667

Foto

Foto
JPG | 2892